Teknoloji

Ookla’nın video hız testi şimdi Speedtest Android uygulamasında

ookla speedtest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternet bağlantı hızını test etmek için birçok farklı mobil uygulama ve web sitesi var. Ookla’nın Speedtest web sitesi ve iOS ve Android uygulamaları bunların içinde en çok kullandıklarımız arasında bulunuyor. Geçtiğimiz şubat ayında Ookla, cihazınızın video akışını ne kadar iyi yapabildiğini test etmenize olanak tanıyan yeni bir özellik eklemişti. Ne yazık ki, o zamanlar yalnızca iOS için mevcuttu. Şimdi nihayet Android’e de aynı özellik geldi.

İndirme ve yükleme hızlarınızı bilmek size sahip olduğunuz internet bağlantısı hakkında genel bir fikir verir. Ancak bu istatistikler çeşitli faktörlerden etkilenebilir. Speedtest’in Android için de yeni kullanıma sunulan Video Test aracı; ağ trafiği, bant genişliği, cihazınızın donanımı ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm faktörleri hesaba katıyor. Eğer video akışıyla ilgili sorun yaşıyorsanız, Ookla’nın uygulaması size bunun nereden gelebileceğini söylüyor ve hatta sorunla mücadele konusunda size ipuçları veriyor.

Uygulamanın ana sayfasının altındaki Video sekmesine dokunursanız, bir pencere göreceksiniz. Bu pencerede, ağınızın kaldırabileceği en iyi video kalitesini belirlemeye yardımcı olmak için birkaç kısa video klibin oynatılacağını belirtilir.

OK’e tıklattıktan sonra uygulama işlemi başlatır ve her klipte çözünürlüğü artırır. Bitirdikten sonra, yükleme süresi bilgilerinin yanı sıra yayınlayabileceğiniz maksimum video çözünürlüğünü elde edeceksiniz.

Tabii ki, indirme ve yükleme hızları değerlerinin gösterimi bazıları için daha anlamlı olabilir. Yine de teknoloji konusunda çok bilgili değilseniz, sonuçlarınızı sade açıklama biçiminde almak muhtemelen daha fazla kolaylık sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER