Eğlence

Speedtest iOS uygulamasına video akış hizmeti testi eklendi

speedtest ios uygulama

Ookla pazartesi günü, Speedtest’in iOS uygulamasının bundan böyle internet bağlantınızın video akışı kalitesini ölçebileceğini duyurdu. Hizmet normal olarak maksimum indirme ve yükleme hızları ile gecikme gibi genel bağlantı ölçümlerini kontrol ederken, yeni test özellikle videoya odaklanıyor. Çeşitli çözünürlüklerde akış sağlamaya çalışıyor ve ardından yükleme sürelerini ve ara belleğe almayı ölçüyor.

Ookla, internette geçirdiğimiz zamanın önemli bir kısmının internet üzerinden video akışı içermesi nedeniyle yeni testi eklediğini açıklıyor. Standart hız testleri, ağ bağlantı hızı hakkında genel bir fikir verirken, Ookla internet servis sağlayıcılarının genellikle “video trafiğine diğer trafikten farklı şekilde öncelik verdiğine” dikkat çekiyor. Bu, video akış performansını karşılaştırmanın en iyi yolunun, “bir ağ üzerinde simüle edilemediği” için sonuçta yalnızca video örnekleri yayınlamak olduğu anlamına geliyor.

Video akışı testi şimdilik yalnızca iOS uygulamasında mevcut. Ancak Ookla, bu testin yakında daha fazla platforma geleceğini söylüyor. Test sırasında uygulama, internet bağlantınızın maksimum çözünürlüğü ve video akışı yükleme süresi gibi ayrıntıları listelemeden önce çeşitli çözünürlüklerde video akışı gerçekleştiriyor. İnternet hızınız destekleyecek kadar yüksek olmasına rağmen hâlâ video akışı yapamıyorsanız Ookla, uygulamanın bir hizmette sorun olup olmadığını kontrol etmek için Downdetector’a bağlanacağını söylüyor.

Speedtest’in video akışı karşılaştırma testi, bir takım dokunuşlarla yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzüyle birlikte sunuluyor. En son iOS güncellemesiyle kullanılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER