Teknoloji

Netflix Karışık Oynat özelliğini bu yıl kullanıcılarına sunacak

netflix türkiye

Netflix’in Karışık Oynat özelliği geçen yıl test edilmeye başlanmıştı. Bu özelliğin 2021’in ilk yarısında kapsamlı şekilde sunulması bekleniyor. Variety, bu özelliğin şirketin en son finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda duyurulduğunu kaydetti.

Test aşamasında, Karışık Oynat özelliği izleme geçmişinize bağlı olarak içeriklerin seçilmesini sağlıyordu. Bu da Netflix’in içeriklerle dolu ana ekranı içinden ne seçeceğiniz konusunda kararsızlığa düşmeden bir şeyler izleme imkanı elde etmenize yardımcı oluyordu.

Netflix’in operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı ve baş ürün sorumlusu Greg Peters, bu özelliğin, kendilerine göz atmayı tamamen atlamak ve tek bir düğmeye tıklayarak anında bir şeyler izlemeye başlamak istediklerini ileten kullancılar için tasarlandığını söyledi. Netflix, özellik testleri sırasında profil seçme ekranına bir “Karışık Oynat” düğmesi ve menüsünde bir “Bir Şey Oynat” seçeneği eklemeyi denedi.

Şimdi en büyük soru, Netflix’in bu özelliği ne diye adlandıracağı. Eş-CEO Reed Hastings, kazanç raporu oturumu sırasında, doğrudan en üstteki arama sonucuna atlayan Google arama özelliğinden yola çıkarak ona “Kendimi Şanslı Hissediyorum” diyebilecekleri şeklinde küçük bir şaka yaptı. Ancak Peters bu fikri hızla reddetti. “Bundan daha iyi bir şey bulacağız, bu yüzden bunun için hazır olun. Çıktığı zaman göreceksiniz.”dedi Peters.

Shuffle Play, Karışık Oynat veya adı ne olursa olsun, bu özellik izlenecek içeriği bulmayı kolaylaştırmak için Netflix’in sunduğu diğer girişimlere katılacak. Geçen yıl da servise yeni, popüler ve gelecek içeriğin bir kombinasyonunu içeren bir “Yeni ve Popüler” sekmesi eklenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER