Eğlence

Netflix’in abone sayısı 200 milyonu geçti

netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, abone sayısı konusunda önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Platformun küresel abone sayısı 200 milyonu geçti ve 203.6 milyona ulaştı. Bu başarıda 2020’nin ilk yarısındaki büyük abone artışının önemli bir rol oynadığını belirten Netflix, bir uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Şirket, 2021’de çeyrek başına net abone artışının 2020’deki seviyeye çıkmayabileceğini ifade etti.

Netflix, 2020’nin son çeyreğinde 8.5 milyon net abone kazandı. Böylelikle şirketin yıl genelindeki toplam yeni abone sayısı 37 milyona çıktı. Finans raporuna göre, 2020’de şirketin kasasına 25 milyar dolar girdi. 2020’nin ilk çeyreğinde koronavirüs karantinalarının da etkisiyle 15.8 milyon yeni abone kazanan Netflix, 2021’de ise bu sayının 6 milyon seviyesinde kalması bekleniyor.

Netflix’in finans raporunda en dikkat çekici nokta ise şirketin artık günlük operasyonları için dış kaynağa ihtiyacı olmadığının açıklanması. Kısacası artık Netflix’in borçlanması gibi bir durum söz konusu görünmüyor.

2020’nin üçüncü çeyreğinde 6 milyon abone bekleyen ancak 2 milyon abone kazanan Netflix, dördüncü çeyrekte bu durumun etkisini kırmış gibi görünüyor. Dördüncü çeyrekte The Queen’s Gambit ve Emily in Paris gibi içeriklerin yayına girmesi, hatırı sayılır bir etki yapmışa benziyor. Buna ek olarak, The Crown’un yeni bölümleri de Netflix’in dördüncü çeyrekteki güçlü silahlarından biri oldu.

The Queen’s Gambit, ilk dört haftada 62 milyondan fazla hanede izlendi. Bridgerton ise ilk dört haftada 63 milyondan fazla haneye ulaştı. The Crown’ın dördüncü sezonu da Netflix’in en çok izlenen yapımları arasına girmeyi başardı.

Netflix 2021’de de kullanıcılarına çok sayıda orijinal içerik sunmayı hedefliyor. Aralarında ABD’nin de bulunduğu ülkelerde fiyat artırımına giden şirket, her hafta yeni bir filmi izleyicileriyle buluşturma sözü vermişti. Bunun dizileri kapsamadığını belirtmekte fayda var.

Netflix abone sayısı konusunda önemli bir eşiği geride bıraksa da, şirketin önündeki yolun dümdüz olmadığını belirtmek gerekiyor. Pandemi ortamının yapım süreçlerinde yarattığı belirsizliğin ve rakiplerin sayısının artmasının Netflix için işleri biraz daha zorlu hâle getireceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER