Eğlence

Netflix yeni ve popüler içerikleri bir arada gösterecek

netflix

Netflix, tek bir yerde daha fazla içeriği ön plana çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket bazı içeriklerini Yeni & Popüler başlıklı yeni bir sekmede bir araya getireceğini açıkladı. Bu bölüm sadece Netflix’in TV üzerindeki uygulamalarında gösterilecek. Söz konusu özelliğin testleri nisan ayında başlamıştı.

Bu yeni sekme Netflix’in “Yeni”, “Yakında” ve şubat ayında kullanıcıların karşısına çıkan “Top 10” kategorilerini bir araya toplayacak. Burada aynı zamanda “Beklemeye Değer” başlıklı yeni bir kategori de gösterilecek. Servisin aboneleri bu kategoride önümüzdeki 15 ila 365 gün arasında izleyebilecekleri içeriklerin ön izlemesini görebilecek.

Beklemeye Değer bölümünün servis adına özellikle önemli olduğu söylenebilir. Bu sayede kullanıcılar bekledikleri içerikleri önceden listelerine ekleme ve bu içerikler için hatırlatıcı oluşturma imkanına sahip olacak.

Netflix geçtiğimiz çeyrekte etkileyici bir şekilde büyümüş ve 10 milyon yeni abone kazanmıştı. Ancak bu performansa rağmen, şirket bir taraftan da kullanıcı koruma problemiyle baş ediyor. Geçtiğimiz yıl ilk defa kullanıcı kaybı yaşayan servis, bundan fiyat artışlarını sorumlu tutmuştu. Bu dönemde yeni çevrimiçi içerik servislerinin ortaya çıkması ve bunların bazı klasik içerikleri izleyicilerinin karşısına çıkarması da Netflix’i etkilemişti. Dolayısıyla Netflix’in abonelerinin heyecanını korumak adına bu tarz hamleler yapmasına şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER