Eğlence

Netflix karıştır butonuyla ne izleyeceğini bulamayanlara yardım edecek

netflix türkiye

Netflix’te ne izleyeceğinize karar veremiyor musunuz? Netflix, yakında sunmaya başlayacağı “Karıştır” düğmesi sayesinde kararsızlığınızı yenmenizde size yardımcı olacak.

Filmler ve TV dizileri için getirilecek olan bu yeni özellik sayesinde akşamları evde, aile bireyleri veya arkadaşlar arasında neyin izleneceğine dair tartışmalar da son bulabilir. Kararı Netflix’e bırakmak herkes için adil bir çözüm olacaktır. Netflix, bu karıştır düğmesinin testlerini temmuz ayından beri gerçekleştirdiğini kaydetti.

Netflix, bu özelliğin nasıl görüneceğine dair birtakım farklı şekilleri de test ediyor gibi görünüyor. Örneğin, bazı kullanıcılarda “Bir şeyler Oynat” şeklinde bir düğme çıkıyor. Netflix’ten Variety‘e konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Umulan, kesinlikle bir şeyi üretmektir.” deniliyor. Yurt dışındaki Netflix kullanıcıları bu test kapsamında farklı gösterim şekillerini görüyor.

The Verge sitesinin belirttiğine göre, “Bir şeyler Oynat” düğmesine tıklatıldığında, Netflix’in Umbrella Academy adlı yapımı başlatılıyor, “çünkü Örümcek Adam‘ın izlendiği” şeklinde bir ifade de gösteriliyor. Anlaşılacağı üzere, geçmişte izlenenlerden yola çıkılarak rastgele oynatılacak içerik seçiliyor.

Netflix daha önce de belirli bir TV dizisinin rastgele bir bölümünü oynatmayı sağlayan özellik test etmişti. Ancak tüm içerikler genelinde sunulması planlanan karıştırarak oynatma özelliği daha kullanışlı görünüyor. Şirketten yapılan açıklamada ise, “Bu testleri farklı ülkelerde ve farklı dönemlerde gerçekleştiriyoruz ve yalnızca insanlar bunları yararlı bulursa geniş çapta kullanılabilir hale getiriyoruz.” ifadesi kullanıldı.

İLGİLİ HABERLER