Eğlence

Netflix Disney içeriklerini kaybetmemek için mücadele edecek

netflix reklamlı paket

netflix disneyDisney kendi çevrim içi video servisinin 2019’da faaliyete geçeceğini ve bu tarihten itibaren içeriklerini Netflix’ten çekeceğini hafta içinde açıklamıştı. Bu açıklama hem Disney’in hem de Netflix’in hisselerinin değer kaybetmesine neden olmuştu. Yapılan açıklamaya rağmen, Netflix Disney içeriklerinden henüz ümidini kesmiş değil.

Netflix’in içerik şefi Ted Sarandos, Disney’in içeriklerini platformdan çekmemesi için görüşmelerin başladığını belirtti. Disney ilk etapta Disney ve Pixar markalı içeriklerin Netflix’ten çekileceğini açıklamıştı. Marvel ve Star Wars içeriklerinin akıbeti ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

Özellikle Marvel evreninden hikayelerin anlatıldığı içerikler, Netflix için bir endişe kaynağı olabilir. Daredevil, The Punisher ve Jessica Jones gibi Marvel karakterleri, Netflix’in orijinal içerik portföyünün de önemli parçaları arasında yer alıyor.

Netflix’in içine düştüğü durumun ironik bir yönünün olduğu söylenebilir. Şirket lisans anlaşmalarına olan bağımlılığını azaltmak adına orijinal içeriklere yönelmişti. Ancak orijinal içeriklerin başka bir şirketin lisanslı ürünleri üzerine kurulması, Netflix’in problemlerinin devam edebileceğini düşündürüyor.

Netflix Disney ile içerikler için uzun süre görüşecek gibi görünüyor

Netflix ve Disney, Marvel ve Lucasfilm markası altındaki içerikler konusundaki görüşmeleri uzun süre sürdürecek gibi görünüyor. Bu görüşmeler sırasında Disney ve Pixar markalı içeriklerin akıbetinin de değişmesi de sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER