Eğlence

Disney+’a yakında Marvel ve Star Wars kanalları eklenecek

disney+

Kısa bir süre önce yenilenen Disney+ uygulaması, yakında Star Wars ve Marvel içeriklerinin gösterildiği ve sürekli açık TV kanallarına kavuşabilir. The Information’ın haberine göre, bu kanallar reklamlı platformlar Plato ve Tubi’dekine benzer şekilde işleyecek. Ülkemizde de Blu TV ve Exxen gibi servisler içinde bu tarz kanalların bulunduğunu ve bu kanalların Turkcell’in TV+ platformunda da yer aldığını belirtmekte fayda var.

Söz konusu kanallar, kendi seçtiğini izlemek yerine televizyonda denk geldiğini izlemeyi sevenlere hitap edecek. Marvel ve Star Wars içeriklerinin yanı sıra Disney’in klasik animasyonlarını ve Pixar’ın filmlerini gösterecek kanalların da kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bu kanallarda reklam gösterileceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Yeni kanalların ne zaman yayına başlayacağı henüz bilinmiyor. Disney’den de şimdilik konu hakkında bir açıklama gelmiş değil. Ancak söz konusu hamle, Disney’in kullanıcıları uygulamada tutma hedefiyle uyumlu görünüyor. Şirket bu doğrultuda Hulu’yu hizmet verdiği ülkelerde uygulamaya entegre etmişti.

Disney’in bu kararı, çevrimiçi platformlarda reklam gösterme politikasının artan popülaritesini de gösteriyor. Bloomberg’in haberine göre, ABD’deki izleyiciler reklamlı bir platform olan Tubi’yi Peacock, Max ve Paramount Plus gibi reklamsız platformlara kıyasla daha uzun süreler boyunca izliyor. Bu tarz kanallar, izleyicilerin ekrandaki içeriğe tamamen kilitlenmeden daha rahat yaşamasını mümkün kılıyor.

Disney+ kanalları ilk etapta her bölgede izlenemeyebilir

Yeni kanalların ilk etapta sadece belli ülkelerde izlenilebilmesi muhtemel görünüyor. İlk sonuçların ardından Disney yönetiminin kanalların kapsama alanıyla ilgili daha net bir karar vermesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER