Eğlence

Disney Netflix ile olan içerik anlaşmasını bitiriyor

disney netflixDisney, bazı çevreler tarafından kaçınılmaz olarak nitelendirilen bir hamle yaparak, Netflix ile olan iş ortaklığını sonlandıracağını açıkladı. Disney, bundan böyle içeriklerini kendi kuracağı içerik servisi üzerinden izleyicilere ulaştırmaya başlayacak.

2019 yılının başıyla birlikte, Disney Netflix ile olan içerik yayını dağıtım anlaşmasını bitirecek. Daha sonra da Disney yapımları ayrı bir servis üzerinden izleyicilere sunulmaya başlayacak.

Bu duyuru, Netflix’in Disney ile yaptığı ilk anlaşmanın yürürlüğe girmesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra geldi. Netflix, ABD’de Disney, Marvel, Lucasfilm ve Pixar’ın filmlerinin yayın haklarını elinde barındırıyor.

Disney, Netflix’i terk ettikten sonra 2019’da kendi içerik yayın servisini kurarak tamamen yeni bir dünyaya adım atacak. Bu adım film stüdyosunun ESPN markası altında, 2018’de faaliyete geçirmeyi planladığı içerik yayın servisinin açılışından bir yıl sonrasında gerçekleşecek.

Aslan Kral’ın yeniden yapımı, Oyuncak Hikayesi 4, Karlar Ülkesi 2 yeni filmlerin yanı sıra, Disney’in içerik yayın servisi orijinal filmleri, TV programlarını, dizileri ve aynı zamanda daha eski Disney ve Pixar filmlerini de gösterecek. Bununla birlikte Disney Channel, Disney Junior ve Disney XD kanallarından yapımlar da olacak.

Bu gelişme Netflix’in içerik kütüphanesine büyük bir darbe indirecektir. Özellikle çocuklar için içerik yayın servisinin cazibesi azalacaktır. Yine de Netflix, özellikle kaliteli orijinal yapımlarıyla Disney’in açtığı boşluğu bir oranda doldurabilir.

İLGİLİ HABERLER