Eğlence

Netflix The Witcher’ın beşinci sezonuyla final yapacağını açıkladı

the witcher

Netflix, The Witcher dizisinin beşinci sezonunu resmen duyururken, beşinci sezonla birlikte dizinin final yapacağını da açıkladı. Dizinin beşinci sezonu dördüncü sezonla arka arkaya çekilecek. Dördüncü sezon için prodüksiyon sürecinin de kısa süre önce başladığını belirtmekte fayda var.

Son iki sezon, serinin son üç kitabında anlatılan olayları kapsayacak. Bu kitaplar “Ateşle İmtihan”, “Kırlangıç Kulesi” ve “Gölün Hanımı” adını taşıyor. Dizi Andrzej Sapkowski’nin romanlarının doğrudan bir uyarlaması olsa da, zaman zaman CD Projekt Red tarafından yapılan oyun uyarlamasına da referans veriyordu.

Dördüncü sezonla birlikte The Witcher’da önemli bir değişiklik de gerçekleşecek. Liam Hemsworth, başrolü Henry Cavill’den devralacak. Rivialı Geralt, yeni sezonda kendisine Hanza’da yeni bir aile bulacak. Bu yeni aile de Geralt’a Yennefer ve Ciri’yi bulmasında yardımcı olacak.

Cavill, The Witcher’daki rol arkadaşlarına geçtiğimiz yıl Netflix’in Tudum etkinliği sırasında sahneden veda etmişti. Popüler oyuncu, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: “Sizlerle çalışmak büyük bir zevk ve onurdu. Çoğunlukla aşırı basitleştirilme riski taşıyan bu karakterlere çok fazla nüans ve ayrıntı katıyorsunuz ve karakterlerle yaptığınız şey emek, özen ve çaba gerektiriyor. Ve inanın bana, sizinle çalışmak en büyük zevkti. Bu yüzden sadece sizi özleyeceğimi söylemek istiyorum. Sizi çok özleyeceğim.”

Cavill, diziden ayrılma kararı konusunda başka bir şey söylememişti. Ancak daha önce çıkan haberlerde ünlü oyuncunun dizinin gittiği yerden memnun olmadığı ve yapım ekibinin kitaplardan fazla uzaklaşmasını eleştirdiği belirtilmişti. Cavill, daha önce Geralt karakterini mümkün olduğunca The Witcher kitaplarındaki gibi canlandırmak istediğini dile getirmişti. Dizide “Ciri” karakterini canlandıran oyuncu Freya Allan, Cavill için “Witcher incili” şeklinde bir ifade kullanmıştı.

The Witcher kadrosuna dördüncü sezonda yeni isimler katılıyor

Dördüncü sezonda The Witcher’ın oyuncu kadrosuna Laurence Fishburne, Sharlto Copley ve James Purefoy gibi isimler de katılacak. Dizinin üçüncü sezonu, geçtiğimiz yıl iki parça halinde yayınlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER