Ulaşım

Mustang Lithium: Ford’dan manuel vitesli elektrikli otomobil

mustang lithium

Ford, ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen SEMA fuarı için manuel vitesli ve elektrikli bir Mustang geliştirdi. Şirketin “Mustang Lithium” olarak adlandırdığı otomobilin bir defaya mahsus olarak üretildiğini belirtmekte fayda var.

Mustang Lithium’un açık gri kasasını elektrik mavi renkli şeritler tamamlıyor. Otomobil 800 voltluk bataryasıyla 900 hp’den fazla beygir gücü üretebiliyor. Ford, menzil veya batarya kapasitesi gibi bilgileri paylaşmasa da; bu otomobil özü itibarıyla bir prototip olduğu için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Otomobilin kontrol panelinde, tıpkı 2020 model Ford Explorer’da olduğu gibi, 10.4 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran yer alıyor.

Manuel vitesli otomobiller günümüzde eskisi kadar yaygın olmasa da, bazı sürücüler için manuel vites hâlâ özel bir tercih sebebi. Elektrikli otomobillerin tek vitesli sistemler olması, bu araçlarda manuel veya otomatik vitese gerek kalmadığı anlamına geliyor. Ancak bu durum, elektrikli otomobillere vites kutusu yerleştirilmesi önünde bir engel teşkil etmiyor.

Mustang Lithium günün birinde gerçekten üretilebilir mi?

Mustang Lithium’un sergilendiği SEMA fuarı, geçmişte pek çok füturistik prototip ve konseptin doğumuna ev sahipliği yapmıştı. Geçtiğimiz yıl elektrikli Chevrolet Camaro’nun sergilendiği fuarda, 2015’te de Toyota’nın kamyonet limuzini gözler önüne çıkmıştı.

Ford’un Mustang’den ilham alarak hazırladığı ve geniş ölçekli olarak üreteceği ilk elektrikli otomobili, iki hafta sonra resmen gözler önüne çıkacak. Mach E kod adıyla anılan bu araç heyecanla beklense de, günün birinde Mustang Lithium gibi bir otomobilin üretilme ihtimalinin daha heyecan verici olduğunu söylemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER