Ulaşım

Ford yeni elektrikli otomobilinin tanıtım tarihini açıkladı

ford

Ford, geniş ölçekli olarak üreteceği ve pek çok pazarda piyasaya süreceği ilk elektrikli otomobilinin tanıtım tarihini açıkladı. İlhamını Mustang’den alan SUV formatındaki otomobil için ilk işaret 2018’in ocak ayında verilmişti. “Mach 1” kod adıyla anılan otomobil, 17 Kasım’da gözler önüne çıkacak.

Ford’un yeni elektrikli otomobiliyle ilgili olarak şimdilik pek fazla şey bilinmiyor. İlhamını şirketin efsanevi spor modeli Mustang’den alan otomobilin tam şarjla neredeyse 500 kilometre yol katedebileceği söyleniyor. Bunun Ford’un daha önce geliştirdiği elektrikli otomobillere kıyasla önemli bir gelişim anlamına geldiği söylenebilir.

Ford’un aynı zamanda “Mach E” olarak da anılan yeni elektrikli otomobili, testler sırasında birkaç kez kamufle edilmiş biçimde görüntülenmişti. Otomobilin ABD’de 50 bin dolar civarında bir fiyatla satılacağı söyleniyor. Mach E’nin hem kısa hem de uzun menzilli versiyonlarının bulunacağı ve potansiyel müşterilere arkadan çekiş veya dört çeker seçeneklerinin sunulacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Ford elektrikli otomobiller konusunda büyük hedeflere sahip

Yeni elektrikli otomobilin Ford’un 11 milyar dolarlık elektrikli otomobil açılımının amiral gemisi olması bekleniyor. Şirket, 2022 itibarıyla küresel ölçekte 40 adet tamamen elektrikli veya hibrit otomobili yollara çıkarmayı hedefliyor. Ford’un tamamen elektrikli F-150 kamyonunu da yeni elektrikli otomobilinin ardından satışa sunması öngörülüyor.

Ford, 2018’de duyurduğu 11 milyar dolarlık açılımının ardından elektrikli araç planlarını çeşitlendirmişti. Şirket, geçtiğimiz nisan ayında elektrikli otomobil girişimi Rivian’ın teknolojisini kullanarak elektrikli bir SUV geliştireceğini açıklamıştı. Otomotiv devi, Rivian’a 500 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Ford’un aynı zamanda Volkswagen ile ortak elektrikli otomobil çalışmaları yürüttüğü ve Volkswagen’in modüler elektrikli taşıt platformunu da bir aracında kullanacağı biliniyor.

İLGİLİ HABERLER