Teknoloji

Motorola bu yıl içinde üç yeni akıllı saat çıkarmaya hazırlanıyor

motorola akıllı saat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola daha önce Moto 360 ile akıllı saat pazarına giriş yapmıştı. Yuvarlak kasalı ilk akıllı saatlerden biri olan Moto 360, kimilerince patlak lastiğe benzetilse de; yeni bir yaklaşımın öncülerinden olmuştu. Giyilebilir ürün pazarına bir süreliğine ara veren Motorola, yeniden sahaya çıkmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Sızan bir belge, şirketin üç yeni akıllı saat üstünde çalışıyor.

Bu bilginin kaynağının Motorola olmadığını belirtmek gerekiyor. Yatırım şirketi CE Brands ve iş ortağı eBuyNow tarafından hazırlanan bir yatırımcı sunumundan alınan slaytta Motorola’nın akıllı saatleri görülüyor. eBuyNow’ın Motorola’nın akıllı saatlerini ürettiğini unutmamak gerekiyor. Şirketin portföyüne bir anda üç yeni akıllı saat birden eklemesinin ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

Piyasaya çıkacak ilk ürün, Moto G olarak anılan akıllı saat olacak. Haziran ayında çıkacağı belirtilen Moto G, yuvarlak ekranı ve iki kenar butonuyla standart bir akıllı saat profili çiziyor. Moto G isminin tercih edilmesi, saatin orta segmentte konumlandırılması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu saatte Qualcomm Snapdragon Wear işlemcinin eski bir versiyonunun kullanılabileceği belirtiliyor.

motorola akıllı saatTemmuz ayında ise Moto Watch ve Moto One’ın kullanıcıların karşısına çıkacağı görülüyor. Moto Watch görüntüsü itibarıyla Apple Watch’a bir hayli benziyor. Moto One ise ismi itibarıyla saf Wear OS deneyiminin ön planda olacağı bir saat izlenimi veriyor. Bu saatin Motorola One serisi akıllı telefonların bir uzantısı olacağı söylenebilir.

Motorola için gündeme gelen yeni akıllı saat iddialarının zamanlaması da ilginç görünüyor. Samsung’un da yeniden Wear OS işletim sistemli bir akıllı saat çıkaracağı söyleniyor. Tüm bu gelişmeler, Google’ın akıllı saat platformuna olan ilginin arttığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER