Teknoloji

Microsoft xCloud testlerini Avrupa’ya taşıyor

microsoft xcloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, xCloud bulut oyun servisinin ön izleme sürümünün kapsama alanını genişletiyor. Artık 11 Avrupa ülkesinde xCloud servisini denemek mümkün olacak. Eylül ayında ABD, İngiltere ve Güney Kore’de başlayan xCloud testlerinin yeni durakları şu şekilde sıralanıyor: Almanya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya ve Norveç.

Bu ülkelerde yaşayanlar, xCloud Android uygulamasını denemek için kayıt olabiliyor. Ancak Microsoft, devam eden küresel koronavirüs salgını nedeniyle potansiyel test kullanıcılarının dikkatli olmasını istedi.

xCloud projesinin ürün sorumlusu Catherine Gluckstein, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İnsanların bağlı kalması için oyun önemli bir yol. Özellikle bu sosyal mesafelendirme döneminde. Ancak çok sayıda kişinin evde kalması ve internete bağlanması nedeniyle bant genişliğinde yaşanan sıkıntıların da farkındayız.”

İnternet erişimini korumak adına “ölçülü yaklaşım” olarak adlandırılabilecek bir politika izleyen Microsoft, bu nedenle yukarıdaki 11 ülkede ilk etapta belli sayıda kullanıcıya xCloud’a erişim imkanı verecek. Şirket, zaman içinde test katılımcılarının sayısını artıracak. Bu 11 Avrupa ülkesinde yaşayanlar, buraya tıklayarak xCloud testlerine katılmak için kayıt oluşturabiliyor.

Microsoft, xCloud servisini bu yıl içinde geniş ölçekli biçimde kullanıma sunma planından vazgeçmiş değil. Ancak Gluckstein daha önce verdiği bir röportajda servisin ön izleme sürecine dahil olan her ülkede aynı anda faaliyete geçmeyeceğini belirtmişti. xCloud’u iPhone ve iPad üzerinde de test eden Microsoft, Apple’ın kısıtlamaları nedeniyle bu testleri şimdilik tek oyunla sınırlı tutuyor.

İLGİLİ HABERLER