Teknoloji

Microsoft xCloud bulut oyun servisi ön izleme dönemi başladı

microsoft xcloud

Microsoft Project xCloud ön izleme sürecini ABD, Birleşik Krallık ve Güney Kore’deki Xbox kullanıcıları için başlattı.

Yazılım devi kullanıcıları beta programında yer almaya davet ediyor. Beta süresi boyunca sadece Gears 5Halo 5: GuardiansKiller Instinct ve Sea of Thieves gibi oyunlar oynanabiliyor.

Microsoft bulut tabanlı oyun şefi Kareem Choudry, “Genel ön izleme, oyun topluluğunun hak ettiği ve beklediği tecrübe ölçeğinde ve kalitesinde global olarak oyun akışı sağlama konusundaki çok yıllı hedefimizde kritik bir aşamadır.” dedi. “Project xCloud’u, çeşitli oyuncular, cihazlar, ağ ortamları ve gerçek dünya kullanım senaryoları ile daha geniş bir kapasitede sınama zamanı.”

Test kullanıcıları geçtiğimiz ay içinde kayıt yaptırma imkanı bulmuştu. Kullanıcıların servisten yararlanmak için Android 6.0 veya üstü sürümle çalışan, aynı zamanda Bluetooth 4.0 desteğine sahip bir Android telefonu ya da tabletine ihtiyacı var. Bir Microsoft hesabı ve Bluetooth özellikli Xbox One kumandası da Project xCloud kullanımı için gerekli.

Microsoft zaman içinde xCloud ön izleme süreci boyunca sunduğu oyun sayısını artırmayı planlıyor. Ayrıca şirket oyun yayın servisini test etmek için operatörlerle de iş birliği yapacak.

Microsoft Güney Kore’de SK Telecom ile bir 5G iş ortaklığı kurdu. ABD’de T-Mobile ile, Birleşik Krallık’ta ise Vodafone ile teknik iş ortaklıkları kurularak xCloud mobil şebekeler için optimize edildi. Choudry, “Mobil ağlar bugün küresel bağlantının önemli bir parçası olduğundan, oyuncuların harika bir deneyime sahip olmalarını sağlamak için çok çalışacağız ve Project xCloud mümkün olan en geniş ağ yapılandırması yelpazesi için optimize edilmiştir.” şeklinde görüş belirtti.

Eğer yukarıda saydığımız üç ülkeden herhangi bir tanesinde yaşıyorsanız, bu bağlantı üzerinden ön izleme için kayıt yaptırabilir veya daha fazla detay alabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER