EğlenceTeknoloji

Microsoft xCloud’u Güney Kore’de 5G üstünde test edecek

microsoft xcloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, xCloud adını taşıyan çevrimiçi oyun servisini 5G üzerinde test edecek. Şirket bu testi Güney Kore’de SK Telecom ile birlikte gerçekleştirilecek. Yazılım devi, Project xCloud için herkese açık ön izleme sürecini gelecek ay başlatmayı planlıyor.

SK Telecom, Microsoft’un xCloud’daki özel operasyon ortaklarından biri olacak. 5G’nin bu xCloud gibi servisler için son derece önemli ve uygun bir hizmet olduğunu belirtmek gerekiyor. 5G’nin yaygınlaşmasıyla birlikte oyunlardaki gecikme sürelerinin azalması öngörülüyor.

Bazı SK Telecom müşterileri, xCloud’u önümüzdeki aydan itibaren denemeye başlayabilecek. Hem LTE hem de 5G şebekeleri üzerinde xCloud’u denemek mümkün olacak. Microsoft, xCloud’un telefon tabanlı versiyonlarını ekim ayı itibarıyla denemeye odaklanmış durumda.

Ancak şirketin ön izleme süreciyle ilgili kesin planları hâlihazırda belirsizliğini koruyor. Microsoft’un 2 Ekim’de düzenleyeceği etkinlikte xCloud ile ilgili daha fazla detayı açıklaması bekleniyor.

Microsoft xCloud için ne planlıyor?

Microsoft, xCloud için SK Telecom ile yaptığı işbirliğiyle bazı ipuçları veriyor. Yazılım devi; veri merkezlerini, şebekelerini ve tüm hizmetlerini optimize etmek için çalışıyor. Bu çalışmalarda operatörlerden destek almak da şirket açısından büyük önem taşıyor. Operatörlerin desteği, Microsoft açısından daha fazla müşteri kazanmanın yolları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER