Teknoloji

Microsoft Xbox One X ve One S All-Digital Edition üretimini durduruyor

microsoft xbox one x

Microsoft, Xbox One X ve Xbox One S All-Digital Edition oyun konsollarının üretimini durduruyor. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, üretimde Xbox Series X‘e odaklanılacağı için bu “doğal” adımın atılacağı belirtildi. Xbox Ones S’in standart versiyonunun üretimi ve küresel ölçekte satışı ise devam edecek.

Xbox One X ve Xbox One S stoklarında yaşanan sıkıntılar son haftalarda gündeme gelmişti. Küresel koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte de hem Microsoft’un hem de Sony’nin mevcut konsollarına olan talep artmıştı. Xbox One X ve Xbox One S All-Digital’ın üretimi sona erecek olsa da, bu konsolların mevcut stoklar çerçevesinde birkaç ay daha satın alınabileceği belirtildi.

Xbox One X, 2017’nin kasım ayında duyurulmuş ve o dönemde Microsoft tarafından “dünyanın en güçlü konsolu” şeklinde tanımlanmıştı. Xbox One S All-Digital Edition ise 2019’un nisan ayında Xbox One S’in disksiz versiyonu olarak piyasaya sürülmüştü. Bu konsolun yüksek satış rakamlarına ulaştığına dair haberler gündeme gelirken, Microsoft bu konsolla birlikte Xbox All Access aboneliği paketi de sunmuştu.

Microsoft, Xbox Series X ile birlikte Xbox All Access aboneliklerini sürdürmeyi planlıyor. Şirketin Xbox One S’in takipçisi olacak yeni nesil bir konsolu da yakında tanıtması bekleniyor. Xbox Series S olarak anılan bu konsolun temmuz ayı içinde resmiyet kazanabileceği söylense de, Microsoft cephesinden henüz bir etkinlik duyurusu gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER