Teknoloji

Microsoft Xbox Adaptive Controller’ı ön siparişe sundu

Microsoft yurt dışında 100 dolarlık fiyat belirlediği Xbox Adaptive Controller cihazı için ön siparişleri almaya başladı. Ürünlerin teslimatının ise eylül ayında yapılması planlanıyor.

Xbox Adaptive Controller, engelli kullanıcılar için tasarlandı. Üstünde yer alan iki adet büyük programlanabilir düğme ve 19 jak ile joystiklere, düğmelere ve anahtarlara bağlanabiliyor. Böylelikle Xbox ve Windows 10 oyunlarını daha kolay erişilebilir hâle getiriyor. Microsoft, bu kumandayı ilk kez geçen ay göstermiş ve yıl içinde piyasaya çıkarma sözünü vermişti.

Ön siparişler ABD ve Büyük Britanya’da Microsoft’un çevrimiçi web sitesi üzerinden başladı. Ayrıca Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Norveç, Polonya, Portekiz, Yeni Zelanda ve Yunanistan’da da ön siparişe sunuluyor.

Microsoft, Xbox Adaptive Controller aksesuarının dağıtımının eylül ayında başlayacağını söylese de, ön siparişte bulunanlar teslimat tarihinin 3 Ağustos olarak gösterildiğini not ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER