Teknoloji

Xbox Adaptive Controller: Microsoft’tan engelli oyuncular için özel kumanda

xbox adaptive controllerMicrosoft Xbox Adaptive Controller adını taşıyan, engelliler için tasarlanmış özel oyun kumandasını duyurdu. Söz konusu cihaza dair ilk bilgiler hafta içinde internete sızmıştı. Programlanabilen iki büyük buton taşıyan Adaptive Controller’ın tam 19 adet girişi bulunuyor. Bu 19 jak ile Adaptive Controller’a başka oyun kumandaları ve butonlar bağlamak mümkün oluyor. Böylelikle Xbox One ve Windows 10 PC üzerinde oyun oynamak kolaylaşıyor.

Microsoft engelliler için hazırladığı yeni oyun kumandasını anlatması için de engelli bir çalışanını seçti. Sol elinde parmakları olmadan doğan Microsoft Mağaza çalışanı Solomon Romney, yeni oyun kumandası için şu ifadeleri kullandı: “Xbox Adaptive Controller’ın arayüzüyle nasıl etkileşime gireceğimi dilediğim şekilde kişiselleştirebiliyorum. Eğer bir oyunu tamamen ayaklarımla oynamak istiyorsam bunu yapabiliyorum. Kontrolleri vücuduma ve isteklerime uyumlu hâle getirebiliyorum ve dilediğim zaman değiştirebiliyorum. Kurulum ve kullanmaya başlamak neredeyse hiç zaman almıyor. Bundan daha basit olamazdı.”

Microsoft’un yeni kumandasındaki odak noktaları olarak bağlanabilirlik ve kolay özelleştirme öne çıkıyor. Bu sayede oyuncuların ihtiyaçlarına uygun bir kurulum hazırlaması kolaylaşıyor. Microsoft’un kumandası tüm oyunlar için “hepsi bir arada” şeklinde bir çözüm sunmuyor. Ancak ek aksesuarların bağlanabilmesi sayesinde kullanıcıların önüne çok farklı seçenekler çıkarılıyor.

Xbox Adaptive Controller, 2018 bitmeden satışa sunulacak. Oyun kumandasının ABD’deki fiyat etiketinde 99.99 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER