Teknoloji

Microsoft Windows ve Surface ekiplerini aynı lidere bağlıyor

microsoft surface microsoft windows

Microsoft Windows deneyimleri ve Windows cihazları ekiplerini yeniden tek bir bölümde birleştirdi. Şirket bu birimin başına da tecrübeli yöneticisi Pavan Davuluri’yi getirdi. Davuluri, geçtiğimiz yıldan bu yana Surface ekibine kaptanlık yapıyordu. Yazılım devi, Panos Panay’ın ayrılığının ardından Windows deneyimleri ve Windows cihazları ekiplerini ayırmıştı.

Yeniden birleştirme kararı da yönetim kadrosundaki bir ayrılığın ardından geldi. Bu sefer ayrılan isim, daha önce Bing arama motoru ve reklam işini de yöneten eski Windows deneyimleri ekip lideri Mikhail Parakhin oldu.

Microsoft’un başkan yardımcısı Rajesh Jha’nın imzasıyla çalışanlara gönderilen açıklamada, Parakhin’in “yeni rolleri keşfetmeye karar verdiği” belirtildi. Parakhin’in şirketten tamamen ayrılıp ayrılmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Ancak Parakhin’in görevinden Microsoft’un Deepmind kurucusu Mustafa Süleyman’ı işe aldığını duyurmasından bir hafta sonra ayrılması dikkat çekiyor. Süleyman’ın Parakhin’den doğrudan kendisine rapor vermesini istediği söyleniyor. Parakhin, “geçiş süresi” olarak tanımlanan bu dönemde şirket bünyesinde teknoloji şefi Kevin Scott’a rapor vermeye devam edecek.

Microsoft Windows tarafında daha bütünsel bir yaklaşım benimseyecek

Jha açıklamasında, iki ekibin birleşmesinin şirketin “bu yapay zeka çağı için Windows istemcisi ve bulutu kapsayan silikon, sistemler, deneyimler ve cihazlar oluşturmaya yönelik bütünsel bir yaklaşım benimsemesine” olanak sağlayacağını belirtti. Davuluri artık hem web deneyimleri hem de cihazlar ekiplerini yönetse de, web deneyimleri tarafında yine Microsoft’un yapay zeka yöneticisi Mustafa Süleyman’a bağlı çalışmaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER