ManşetlerTeknoloji

Microsoft Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 tanıtıldı

microsoft surface pro 10

Microsoft Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 adını taşıyan iki yeni cihazını gözler önüne çıkardı. Her iki ürün de, normal şartlar altında, şirketin geçtiğimiz sonbaharki Surface ve yapay zeka etkinliğinde bekleniyordu. Hem Surface Pro 10 hem de Surface Laptop 6, selefleriyle aynı tasarıma sahip. Ancak Intel’in yeni Core Ultra işlemcileri bu iki cihaza da çok sayıda yapay zeka özelliği getiriyor.

Bu cihazların hedef kitlesinde bireysel kullanıcılar bulunmuyor. Microsoft Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’yı ticari ürünler olarak konumlandırıyor. Şirket iki cihazı da kendi internet sitesi üzerinden ya da ticari distribütörler üzerinden satacak.

Bu karar, Microsoft’un tüketici PC pazarından çıkacağını düşündürüyor. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada, böyle bir durumun söz konusu olmadığının altı çizildi. Yazılım devinin Engadget sitesine gönderdiği açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “İnsanların kullanmayı sevdiği harika cihazlar oluşturmak, şirketimizin hem bireyleri hem de kuruluşları güçlendirme misyonuyla yakından uyumludur. Müşterilerimize harika yapay zeka deneyimleri sunan cihazları pazara sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bu ticari duyuru bu çabanın yalnızca ilk kısmıdır.”

Peki Microsoft’un yeni ürünleri hangi özelliklerle geliyor? Surface Pro 10, Core Ultra 5 135U veya Ultra 7 165U CPU ile geliyor. Bu işlemciye eşlik eden belleğin kapasitesi 64 GB LPDDR5x RAM’e kadar uzanıyor. Depolama tarafında ise maksimum seçenek 1 TB SSD. Tablet kılıfında bir değişiklik olmazken; Surface Pro 10, 1440p çözünürlüklü ve 114 derece görüş açısına sahip bir web kamerasıyla geliyor. Microsoft bunu yapay zekayla geliştirilmiş bir kamera olarak adlandırıyor. Bu, yapay zeka iş yükleri için kameranın Core Ultra’nın NPU’sunu kullanarak Windows Studio efektlerinden yararlanabileceği anlamına geliyor.

microsoft surface pro 10

Surface Laptop 6 içinse 13.5 ve 15 inç olmak üzere iki ekran seçeneği mevcut. Kullanıcılar Intel Core Ultra 5 135H ve Ultra 7 165H CPU arasında tercih yapabiliyor. Bu çiplerin Surface Pro 6’da kullanılan U versiyonlarından daha güçlü olduğunu ve böylelikle daha zorlu görevleri gerçekleştirebildiklerini belirtmekte fayda var. Surface Laptop 6, 64 GB RAM ve 1 TB SSD ile yapılandırılabiliyor.

Microsoft Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6, Copilot tuşuyla geliyor

Şirket, Surface Pro 10 ile sunduğu yeni web kamerasını ilginç bir şekilde Surface Laptop 6’ya yerleştirmemiş. Dizüstü bilgisayarda yine 1080p HD web kamerası mevcut. Her iki cihazda da yeni Copilot tuşunu bulmak mümkün.

Microsoft Surface Pro 10 ve Laptop 6, 1200 dolardan başlayan fiyatlarla ön siparişe çıkmış durumda. İki ürün de 9 Nisan itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER