Teknoloji

Microsoft’tan beklenmeyen Windows 7 güncellemesi

microsoft windows 7

Microsoft, Windows 7 için son güvenlik güncellemesini kısa süre önce yayınlamış ve 10 yılın ardından işletim sistemine verdiği desteği sonlandırmıştı. Son güncelleme rutin gibi görünse de, bazı Windows 7 kullanıcılarının duvar kağıdı sorunları yaşamasına sebep oldu.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, KB4534310 numaralı güncellemenin yüklenmesinin ardından duvar kağıdı uzatıldığında ekranın kararması gibi bir sorunun görülebildiği belirtildi. Şirketten verilen bilgiye göre, duvar kağıdının uzatılması dışında kalan seçeneklerde bu tarz bir sorunla karşılaşılmıyor.

Microsoft’un tam da Windows 7’ye olan desteğini sonlandırmışken böyle bir sorunla karşılaşması, şirket adına can sıkıcı bir durum olarak değerlendirilebilir. Yeni bir güncellemenin yayınlanmasının gerekmesi de yazılım devi için işleri biraz daha can sıkıcı hâle getirdi.

Microsoft Windows 7 için desteği sürdürmek zorunda kaldı

Microsoft’tan yapılan ilk açıklamada, sadece Windows 7’nin “Uzatılmış Güvenlik Güncellemeleri” (ESU) paketini satın alan kuruluşlara güncellemenin ulaştırılacağı belirtilmişti. Ancak bu karardan çabuk dönen şirket, Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 SP1 kullanan herkese güncellemeyi dağıtacağını açıkladı. Bu durum, Microsoft’un Windows 7 için desteğini de sürdürmek zorunda kalması anlamına geliyor.

Microsoft’un destek dışında kalan işletim sistemleri için herkese açık güncellemeler yayınlaması çok sık karşılaşılan bir olay değil. Bu nedenle pek çok şirket, ESU satın almak zorunda kalıyor. ESU’lar için de cihaz başına 25 ila 50 dolar ödemek gerekiyor. Yazılım devi daha önce, rüşvet yazılımı saldırılarını durdurmak adına Windows XP için güncellemeler yayınlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER