Teknoloji

Microsoft Windows 7 desteğine bugün son veriyor

microsoft windows 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 7, on yıllık macerasının sonuna geldi. Microsoft, bugün itibarıyla Windows 7 için güvenlik güncellemesi yayınlamaya son veriyor. Bu da hâlâ işletim sistemini kullananların güvenlik açıklarına ve hatalarına karşı korumasız olduğu anlamına geliyor. Microsoft’a ücretli destek için ödeme yapanlar ise 2023’e kadar Windows 7’yi güvenli biçimde kullanmaya devam edebilecek.

Kendisini koruma altına almak isteyen Windows kullanıcılarının işletim sistemlerini yükseltmeleri gerekiyor. Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları 2015’in temmuz ayından 2017’nin aralık ayına kadar Windows 10’a ücretsiz olarak geçiş yapabiliyordu.

Ancak meşru bir Windows 7 veya Windows 8.1 lisansı bulunanlar için hâlâ ücretsiz bir yükseltme seçeneği mevcut. Bu yöntem, Windows Latest sitesi tarafından paylaşıldı.

Bu paylaşıma göre, kullanıcıların önce Media Creation Tool’u indirmesi ve çalıştırması gerekiyor. Bu uygulama içinde çıkan iletişim kutusuna mevcut Windows 7 veya 8.1 ürün anahtarı giriliyor. Yükseltme yapıldıktan sonra da kullanıcılar internete bağlandıklarında aktif hâle gelecek bir Windows 10 lisansına erişiyor.

Bu yükseltme yöntemi, Microsoft’u şimdilik rahatsız etmiyor gibi görünüyor. Ancak yine de bu durumun Microsoft’un hizmet koşullarının ihlâli anlamına geldiğini vurgulamakta fayda var. Windows 7 için bir ürün anahtarına sahip olmak, Windows 10 için meşru bir lisans vermiyor.

İLGİLİ HABERLER