Teknoloji

Windows 11 için Copilot’ı getirecek 23H2 güncellemesi 26 Eylül’de dağıtıma çıkıyor

microsoft edge windows 11

Microsoft, 26 Eylül’de bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesini yayınlayacak. Güncelleme, yeni yapay zekâ destekli Windows Copilot özelliğini, yeniden tasarlanmış bir Dosya Gezgini’ni, kalem kullanıcıları için Ink Anywhere özelliğini, Paint uygulamasına yönelik büyük geliştirmeleri ve çok daha fazlasını içerecek.

Windows Copilot, Windows 11 23H2 güncellemesi için başlıca özellik olacak ve aynı Bing Sohbet özelliğini doğrudan Windows 11 masaüstüne getirecek. Windows 11’de bir yan çubuk olarak görünecek ve bilgisayarınızdaki ayarları kontrol etmenizi, uygulamaları başlatmanızı veya sadece soruları yanıtlamanızı sağlayacak. Ayrıca işletim sisteminin her yerine entegre edildi. Microsoft yöneticileri, düzenlenen özel bir etkinlikte Copilot’u metin mesajları yazmak için kullanırken takviminizden veri alarak Outlook’taki gezinme seçeneklerini ve daha fazlasını gösterdi.

Bu, aynı zamanda Microsoft’un Windows içinde bir dijital yardımcı sunma konusundaki en son girişimidir. Şirket bir ay önce Windows 11 içindeki Cortana uygulamasını kapattıktan sonra bu sefer daha başarılı olabilir, özellikle Bing Sohbet’in arkasındaki aynı teknolojiler tarafından desteklendiği için gerçek sorular sorabilir ve yanıtlar alabilirsiniz.

Eğer bir yapay zeka asistanı fikri size hitap etmiyorsa, Microsoft’un hâlâ bu güncellemeyle sunacak çok şeyi var. Dosya Gezgini daha modern bir görünüm kazanıyor. Güncellenen Dosya Gezgini kullanıcı arayüzü, büyük dosya küçük resimleri ve son kullanılan dosyaları ve yer imlerine eklenmişleri gösterebilen bir kızak arayüzü içeriyor. Bu değişiklikler, Dosya Gezgini’nin genel Windows 11 tasarımına daha iyi uyum sağlamasını sağlıyor.

Stylus kullanıcılarına, Surface Pen veya başka bir ekran kalemiyle ile Windows’taki herhangi bir metin kutusunda yazı yazma imkanı sağlayan yeni bir özellik olan Ink Anywhere sunuluyor. İşletim sistemi, yazınızı yazıya dönüştürecek ve uygun olduğunda kullanacak.

Geliştirilmiş Windows Yedekleme uygulaması, artık yeni bir cihaza geçmek istediğinizde bilgisayarınızı yedeklemenize olanak tanıyor Bu araç, bulutta yedeklemeye sayesinde mevcut ayarlarınızı yeni bir bilgisayara otomatik olarak uyguluyor. Başlat menüsündeki sabitlenen uygulamalar ve görev çubuğundaki tüm uygulamalar otomatik olarak geri yüklenecektir.

Ekran Alıntısı ve Taslak, ekran görüntülerindeki metni algılayabilen ve metni uygulamalarda paylaşmanıza izin veren yeni bir metin kopyalama özelliği de alıyor. Bu, Android veya iOS’ta bulunan resimlerden metin kopyalama özelliğine benziyor. Microsoft ayrıca, resimlerdeki e-postaları ve telefon numaralarını otomatik olarak sansürlemeye ve gizlemeye imkan tanıyan bir özellik ekledi.

Windows 11 için Fotoğraflar uygulamasını kullanıyorsanız, bu güncellemeyle yeni bir arka plan bulanıklığı seçeneğini kullanabileceksiniz. Arka plan bulanıklığı, bir fotoğraftaki arka planı otomatik olarak bulur, nesneyi vurgular ve arka planı bulanıklaştırır. Bulanıklığın yoğunluğunu özelleştirebilir veya bulanıklaştırılan alanları değiştirebilirsiniz.

Ancak bu güncellemeden eksik tutulmuş olan birçok özellik de var. Düşündüğümüz gibi bu, Microsoft’un 26 Eylül’de yayınlanacak daha büyük 23H2 güncellemesi olacaktı, ancak bazı özelliklerin daha sonra geleceği ve Windows 11’e daha büyük değişiklikler getireceği bildirildi. Yeni bir ses karıştırıcı yolda, yerel RAR ve 7-zip desteği, RGB aksesuarları kontrol etmek için Dinamik Aydınlatma ve hatta Windows 11 görev çubuğu için uygulama etiketleri ve gruplandırma gibi değişiklikler yapılacak.

Microsoft, 23H2 güncellemesinde hangi değişiklikleri sunacağını henüz doğrulamadığı için bu güncellemeyi almak için biraz daha beklemeniz gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER