Teknoloji

Microsoft Paint’e yapay zekâ katkılı yeni özellikler geliyor

Microsoft Paint’in Windows 11 için sunulacak olan yapay zekâ (AI) destekli özelliklerle güncellenmesi muhtemel. Bu, kullanıcıların yazdıkları bir metinle kanvas oluşturabilmeleri gibi yenilikler getirebilir.

Windows Central tarafından yapılan bir habere göre, Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde Paint uygulamasına Yapay Zeka destekli özellikler eklemeyi planlıyor. Bunlar arasında, kullanıcıların bir metin komutuyla kanvas oluşturmasına olanak tanıyacak özellikler de bulunabilir.

Bu AI özelliği, Bing’in Image Creator aracının arkasındaki teknoloji tarafından desteklenecek. Bu araç, kullanıcıların tarifine dayalı bir görüntü oluşturabiliyor. Windows Central tarafından paylaşılan dahili bir taslak görüntü, bu entegrasyonun nasıl olabileceğini gösteriyor. Görüntüde “Sihirli Boya” düğmesi ve oluşturulacak bir resmi tanımlamanızı sağlayan bir yan panel bulunuyor. Ardından, bu görüntüyü kanvasınıza aktarıp üzerinde düzenlemeler yapabiliyorsunuz, ancak tam olarak nasıl çalışacağı henüz belirsiz.

Windows Central’ın haberine göre, Microsoft sadece Paint’e değil, aynı zamanda Fotoğraflar, Kamera uygulaması ve Ekran Alıntısı Aracı’na da AI araçlar eklemeyi planlıyor. Fotoğraflar için bu, bir fotoğrafta insanları veya nesneleri tanımlayıp başka alanlara kesip yapıştırmanıza izin verebilecek bir özellik olabilir. Ekran Alıntısı Aracı ve Kamera uygulaması için ise, Microsoft her iki uygulamaya da optik karakter tanıma (OCR) teknolojisi ekleyebilir. Bu, her uygulamanın fotoğraflarda veya ekran görüntülerinde metni tanımasına ve bu dosyalardan bilgi kopyalamayı kolaylaştırmasına olanak tanıyabilir.

İlginizi çekebilir

Microsoft’un bu özellikleri gerçekten yayımlayıp yayımlamayacağı henüz net değil. Ancak, şirketin geçtiğimiz yıl içinde ne kadar çok AI aracı başlattığını düşünürsek, böyle bir güncellemenin pek de şaşırtıcı olmayacağını söyleyebiliriz. Microsoft’un kullanıcılarına sunduğu bu yeni teknolojiler, yazılım devinin yapay zeka alanındaki inovasyonlarına dair bir başka kanıt olabilir.

İLGİLİ HABERLER