Teknoloji

Windows 11’in Dosya Gezgini’nde fotoğraflara bakmak kolaylaşıyor

windows 11 dosya gezgini

Microsoft Windows 11 Dosya Gezgini’nde fotoğrafları görüntülemeyi kolaylaştırıyor. İşletim sisteminin en yeni geliştirici ön izleme sürümü, Galeri özelliğini beraberinde getirdi. Bu yeni özellik, dosyalar ve klasörlerde gezinirken Fotoğraflar uygulamasının resim kütüphanesini görüntülemeyi mümkün kılıyor.

Galeri görünümünün kısayoluna Dosya Gezgini’nin navigasyon paneli üzerinden erişiliyor. Galeri’yi seçtikten sonra, ana dosya tarama penceresi, Fotoğraflar uygulamasının Tüm Fotoğraflar görünümündeki aynı görüntülerin küçük resimlerini gösteriyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, telefonunda OneDrive Film Rulosu Yedekleme’yi etkin hâle getiren kullanıcılar en yeni fotoğraflarına daha hızlı şekilde erişebilecek. En yeni fotoğraflar en üstte gösterilecek.

Microsoft’un güncellemesiyle belli klasörlerden içerik bulmak da kolaylaşıyor. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Koleksiyon’un açılır menüsünden Galeri’de hangi klasörlerin gösterileceğini seçebilirsiniz. İçeriğinizin bir alt kümesini filtrelemek için masaüstü arka planları ve SD kart/kamera içe aktarmaları gibi mevcut kaynakların alt klasörlerini de ekleyebilirsiniz.”

windows 11 dosya gezgini

Buna ek olarak; Galeri’den e-postalara, PowerPoint sunumlarına ve sosyal medya paylaşımlarına resim eklemek de kolaylaşıyor. Galeri artık dosya seçme iletişim kutusunda bir seçenek olarak gösteriliyor.

Windows 11 Dosya Gezgini’nin yeni özelliği kademeli şekilde dağıtılacak

Microsoft Windows 11 Dosya Gezgini’nde fotoğrafları görüntülemeyi kolaylaştıran bu yeni özelliğin dağıtımını kademeli şekilde gerçekleştirecek. Yani tüm Geliştirici Kanal kullanıcıları bu imkandan hemen faydalanamayacak. Şirket geniş ölçekli dağıtım için kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate alacak.

İLGİLİ HABERLER