Teknoloji

Microsoft Windows 11 çıkış tarihi için ekim ayını işaret ediyor

windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Her ne kadar mevcut Windows 10 cihazları için Windows 11 güncellemesinin 2021 yılı içinde gelmeyeceği söylense de Microsoft, Windows 11 için çıkış tarihi olarak ekim ayını işaret etmeyi sürdürüyor. Yazılım devi, geçen haftaki Windows tanıtım etkinliği sırasında birkaç kez ekim ayının işaretini vermişti. Bunların arasında “11’e yükseltmek için heyecanlıyım… Ekim ayı için sabırsızlanıyorum.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir Microsoft Teams mesajı da yer alıyor. Microsoft, Windows 11’in kullanıma sunulması için şimdiye kadar sadece ABD’de “tatil dönemi” olarak bilinen yıl sonunu işaret etti. Ancak şirketin resmi pazarlama materyali, 20 Ekim tarihini güçlü bir şekilde işaret ediyor.

Microsoft Teams mesajı, Surface cihazlarında görevli önemli bir mühendis olan Stevie Bathiche’den Microsoft’un Windows ve Cihazlar Başkanı Panos Panay’a gönderilmişti. Bathiche ekim ayını Windows 11, yeni Surface donanımları veya hem Windows 11 hem de yeni Surface cihazları için çıkış tarihi olarak ima etmiş olabilir.

Resmi olarak Microsoft, yalnızca Windows 11’in yıl sonundaki “tatil döneminde” geleceğini söyledi. Şirket bunun dışında bir tarih, hatta bir ay sözünde bulunmadı. Microsoft’un planlarıyla yakından ilgili olan kaynakların The Verge sitesine verdiği bilgilere göre, şirket OEM’lerin Windows 11 yüklü olarak gelecek cihazlarını ekim ayında piyasaya sürülecek şekilde hazır etmelerini hedefliyor.

Microsoft’un verdiği ipuçları, Windows 11 için olası bir çıkış tarihi olarak 20 Ekim’e odaklanmış gibi görünüyor. Microsoft’un Windows 11 için basın görüntülerinin çoğu, saat 11:11 olarak ayarlanan saatin yanı sıra görev çubuğunda 20 Ekim tarihini içeriyor. Başka bir pazarlama görseli de 6 Ekim tarihini içeriyor, bu nedenle Microsoft’ta tüm gözler kesinlikle ekim ayına çevrilmiş gibi görünüyor.

Microsoft’un kendi ipuçlarının yanı sıra Walmart, şu anda sattığı çeşitli dizüstü bilgisayarlarda “Ekim 2021’de çıktığı zaman ücretsiz Windows Yükseltmesi” sözü veriyor. Microsoft, Windows 11’i bu yıl sonundan itibaren uygun Windows 10 PC’ler ve yeni PC’ler için ücretsiz bir yükseltme olarak sunacağının sözünü vermişti. Bu nedenle Walmart şimdiden olası bir ekim tarihini tanıtımlarında kullanmaya başladı.

Yine de Microsoft’un hangi makinelerin Windows 11 yükseltmesi için uygun olacağını netleştirmesi gerekiyor. Şirket, geçen hafta yalnızca 8. Nesil ve daha yeni cihazların yükseltilebileceğini işaret eden minimum sistem gereksinimlerini yayınladı. Bu arada Microsoft, Windows 11 için yükseltme durumunu ve TPM gereksinimlerini tam olarak detaylandıracak bir blog yazısı yayınlamanın da sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER