Teknoloji

İşte Windows 11 için minimum sistem gereksinimleri

windows 11

Microsoft, Windows 11 duyurusunu gerçekleştirdi. Artık onu bir an önce sisteminize yüklemek istiyor olmalısınız. Ancak yüklemek için neye ihtiyacınız olduğunu merak ediyor olabilirsiniz, yani Windows 11 için gerekli olan minimum sistem gereksinimleri hakkında bilgi almak isteyebilirsiniz.

Eğer Microsoft’un yeni işletim sistemini cihazınıza kurmak istiyorsanız, tek ihtiyacınız olan 64 bit CPU (veya SoC), 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanıdır. Bu özellikler Windows 10’un mevcut gereksinimlerinden yalnızca biraz daha yüksektir. Ancak işlemci gereksinimi, 32 bit yazılımı çalıştırmaya devam edecek olsa da, eski 32 bit donanım platformları için Windows desteğinin sona erdiğini gösteriyor.

Sisteminizin Windows 11’i çalıştırıp çalıştıramayacağını öğrenmenin en hızlı yolu, özelliklerinizin ve ayarlarınızın yeni işletim sistemi için hazır olup olmadığını size otomatik olarak bildirecek olan Microsoft’un PC Health Uygulamasını indirmektir. Buraya tıklayarak hemen indirebilirsiniz.

Windows 11 için minimum sistem gereksinimleri

Microsoft minimum sistem gereksinimleri olarak aşağıdaki listelemeyi yapıyor:

İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlısı, uyumlu bir 64 bit işlemcide 2 veya daha fazla çekirdek veya Çip Üzerinde Sistem (SoC)

RAM: 4 gigabayt (GB)

Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama birimi

Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özelliği

TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0

Grafik kartı: DirectX 12 veya üstü ile uyumlu, WDDM 2.0 sürücüsü

Ekran: Köşeden köşeye 9 inçten büyük, renk kanalı başına 8 bit olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran

İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümü, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerektirir. Bir cihazı S modunda Windows 11 Home’dan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde, güncellemeleri gerçekleştirmek ve bazı özellikleri indirmek ve bunlardan yararlanmak için internet erişimi gerekir. Bazı özellikler için bir Microsoft hesabı gereklidir.

2015 yılında Microsoft, Windows 10’u dağıtıma çıkardığında, önce başlangıçta Windows 8’deki aynı donanım gereksinimlerini korudu, daha sonra gerekli depolama boyutunu biraz artırdı. Daha yakın zamanlarda, Microsoft’un Windows 10X üzerinde yaptığı ve sonuca ulaşmayan çalışması, bunun çeşitli teknoloji ve cihaz türleri üzerinde çalışırken standart sürümden daha az sistem gücü gerektiren bir işletim sistemi göstermişti.

Windows 11’in yeni UI, mağaza ve diğer özelliklerinin x86, Arm, katlanabilir, esnek ve var olan diğer her şey üzerinde, kendi ağırlıkları veya karmaşık kullanıcı arayüzü katmanları altında bozulmadan veya çökmeden çalışması gerekiyor. Microsoft, 8 ve Vista ile bunu yapmıştı.

Yukarıda verdiğimiz minimum sistem gerekesinimleri, en son Microsoft işletim sisteminin hangi tür donanımları donanımı hedeflediği konusunda bir ön bilgi niteliğini taşıyor. Gerçek hayatta performansın ne olduğunu görmek için cihazlarımıza Windows 11’i yüklemeye başlamamız gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER