Teknoloji

Microsoft Windows 11 için PC Sistem Durumu Denetimi aracını güncelledi

windows 11 pc sistem durumu denetimi

Microsoft, uyumluluk konusunda ortaya çıkan bazı kafa karışıklıklarının üstesinden gelmeye yardımcı olmak amacıyla PC Sistem Durumu Denetimi uygulamasını güncelledi. Güncellemeyle birlikte uygulama bilgisayarınızın neden Windows 11’i çalıştıramayacağı hakkında daha fazla bilgi veriyor. Uygulamayı zaten indirdiyseniz, tekrar çalıştırdığınızda otomatik olarak güncellenir ve henüz indirmediyseniz buradan indirebilirsiniz.

Windows 11‘in hangi sistemlerde çalışıp çalışmayacağı biraz kafa karışıklığına neden oldu. Söz konusu PC Sistem Durumu Denetimi yazılımının önceki sürümü, bunların hiçbirini gidermeye yardımcı olmadı. Sadece kullanıcılara hiçbir ayrıntı içermeyen bir başarılı/başarısız mesajı gösterdi. Şimdiyse, en azından, depolama, güvenli önyükleme uyumluluğu veya işlemcinizle ilgili bir sorun olsun, bilgisayarınızın neden uyumlu olmadığına dair bir ipucu veriyor.

Ne var ki, bazılarının da belirttiği gibi, aracın verdiği mesajlar bazı durumlarda hâlâ yetersiz kalmaya devam ediyor. Örneğin, “işlemci desteklenmiyor” mesajı gerçekten işlem yapılabilir bir öğe değil, çünkü CPU’nuzun neden Windows 11’i destekleyemediğini söyleyemiyor. Yeni bir bilgisayar satın almak yerine sisteminizdeki bir veya iki bileşeni yükseltmeyi tercih ediyorsanız, biraz daha araştırma yapmanız gerekecek.

Yine de, beklemeniz yerinde bir karar olabilir. Microsoft, özellikle CPU’lar söz konusu olduğunda, neyin desteklenip desteklenmediğine ilişkin mesajların gösterimi üzerinde hâlâ çalışıyor gibi görünüyor. Bu nedenle, çip sıkıntısı sırasında bilgisayar parçaları pazarında arayışa girmek gibi cesur bir işe dalmadan önce, yeni haberleri beklemeye devam edin.

İLGİLİ HABERLER