Teknoloji

Windows 11 güncellemesi mevcut Windows 10 cihazlara bu yıl gelmeyecek

windows 11 güncellemesi

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11 geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkmıştı. Görsel ve işlevsel anlamda önemli yenilikleri beraberinde getirecek olan işletim sistemi, 2021’in sonlarında kullanıcılarla buluşmaya başlayacak. Ancak mevcut Windows 10 kullanıcıları, Windows 11 güncellemesi için takvimin 2022’ye dönmesini bekleyecek.

Güncelleme için 2022’yi bekleyecek olmak bazı Windows 10 kullanıcılarının canını sıkabilir. Windows Insiders programına katılmak veya bazı resmi olmayan yöntemleri kullanmak Windows 11’e erken erişim imkanı sağlayacak. Ancak bazı önemli değişiklikleri getiren güncelleme için çok acele etmemenin kullanıcılar için daha iyi olabileceği belirtiliyor.

Windows 11 bu yıl bitmeden kullanıcılarla buluşacak olsa da, Microsoft’un önceliği kutusundan Windows 11’le çıkacak yeni cihazlara vereceği anlaşılıyor. Windows 11’in dağıtımını kademeli olarak gerçekleştirileceğini belirten Microsoft, Windows 10 cihazlar için güncellemenin ise 2022’nin ilk yarısında hazır hâle geleceğini de sosyal medya aracılığıyla açıklandı.

Windows 11’in uyumluluk kriterleri nedeniyle yaşanan kafa karışıklığı, bunun doğru bir hareket olduğunu düşündürüyor. Microsoft için üreticileri belli koşullara yönlendirmek, mevcut cihazları güncellemekten ilk etapta daha kolay olacak gibi görünüyor. Bu süreçte donanım gereksinimleriyle ilgili daha net kararlar verilmesi de bekleniyor.

Windows 11 güncellemesi konusunda Microsoft’un ne kadar “agresif” bir tavır takınacağı merak ediliyor. Microsoft’un kullanıcıları Windows 10’a yönlendirme konusundaki “ısrarcı” tutumu tepkiyle karşılanmış, hatta şirket aleyhine bazı davaların açılmasına neden olmuştu.

İLGİLİ HABERLER