Teknoloji

Microsoft’tan çift ekranlı cihazlar için sürpriz hazırlık

microsoft windows 10x

Microsoft‘un bugün düzenleyeceği Surface etkinliğinde çok sayıda yeni ürünü tanıtması bekleniyor. Surface 7 Pro, Surface Laptop 3 ve ARM işlemcili Surface 7, yazılım devinin etkinlikteki ağır topları olacak gibi görünüyor. Ancak ünlü duyumcu Evan Blass, başka önemli bir duyurunun daha işaretini verdi. Blass’in paylaşımına göre; Microsoft, Windows 10X adını verdiği platformunun da duyurusunu yapacak.

Windows 10X, Windows 10’un çift ekranlı cihazı için özelleştirilmiş versiyonu olacak. Windows 10X iddiasının gündeme gelmesi, Microsoft’un “Centaurus” kod adlı çift ekranlı cihazını da etkinlikte duyuracağını düşündürüyor. Blass’ın tweet’inde Centaurus’un da Windows 10X ile çalışacağı belirtiliyor.

Microsoft Windows 10X uygulamaları internet üzerinde çalıştırabilir

Blass’ın paylaşımında yazılımı gösteren herhangi bir görsel bulunmuyor. Paylaşımda sadece yazılımın çift veya katlanabilir ekranlı cihazlar için özelleştirildiği belirtiliyor. Windows 10X’in standart Windows 10 sürümünden farklı olarak uygulamaları “konteynerler” içinde çalıştıracağı belirtiliyor. Bu da Windows 10X’in pek çok uygulamayı cihaz üstünde çalıştırmak yerine internet üzerinde çalıştıracağı anlamına geliyor.

Microsoft yeni işletim sistemi hakkında henüz resmi bir işaret vermiş değil. Ancak şirketin bugün düzenleyeceği etkinlikle birlikte bu konudaki sessizliğini bozması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER