Teknoloji

Microsoft telefon içeriklerini PC’ye yansıtan Your Phone uygulamasını teste başladı

microsoft windows 10 your phoneMicrosoft Windows 10 için yeni hazırladığı Your Phone uygulamasını test etmeye başlıyor. Yazılım üreticisi bu uygulamayı ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen Build geliştirici konferansında göstermişti. Uygulama, telefondaki içerikleri PC’ye yansıtmak için tasarlandı.

Öncelikle Android telefon kullanıcıları Your Phone uygulamasını test etme fırsatını elde edecekler. Kullanıcılar fotoğraflarını telefondan Office uygulamalarına veya diğer Windows uygulamalarına doğrudan sürükleyip bırakma yeteneğine sahip oluyor. Microsoft daha sonra yazılı mesaj senkronizasyonu ve bildirimlerin telefondan PC’ye yansıtılması özelliklerini de getirmeyi planlıyor.

Your Phone uygulamasının çalışması için içeriği PC’ye yansıtılacak telefona bir Android uygulamasının yüklenmesi gerekiyor. Microsoft aynı özelliği iPhone kullanıcılarına da getirmeyi planlıyor. Şirket, Build konferansında fotoğrafların ve bildirimlerin iPhone’lardan Windows 10 PC’lere yansıtılabileceğini söylemişti. Ancak işlevlerin testi şu an için sadece Android ile başlıyor. Microsoft’un bu son gelişmeyle ilgili olarak yayınladığı blog yazısında ise sadece PC’den devam etme özelliklerine değiniliyor; mesaj, fotoğraf ve bildirim eş zamanlama imkanlarından bahsedilmiyor.

Your Phone uygulaması, Microsoft’un Redstone 5 kod adlı gelecek Windows 10 güncellemesinin bir parçası olarak test ediliyor. Bu güncellemenin ekim ayında kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor. Your Phone’un bu güncellemeyle birlikte doğrudan dağıtılacağı mı yoksa testlerin bitmesinden sonra ayrı bir uygulama olarak mı sunulacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER