Teknoloji

Microsoft Your Phone uygulamasıyla telefonları bilgisayara yansıtacak

microsoft your phoneMicrosoft Your Phone (Telefonunuz) adını taşıyan yeni Windows 10 uygulamasını, Build 2018’in açılış gününde duyurdu. Söz konusu uygulama, akıllı telefonu doğrudan bir masaüstü bilgisayara yansıtmak ve Windows 10 kullanıcılarına kısa mesajlarına, fotoğraflarına ve bildirimlerine doğrudan bilgisayarları üzerinden erişim imkanı vermek amacıyla tasarlandı.

Uygulamanın sağladığı imkanlar iOS ve Android arasında fark gösterecek. Ancak Microsoft’un yeni uygulamasıyla bir Android telefonunun arayüzünü tamamen Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayara yansıtmak mümkün olacak.

Böylelikle Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayar üzerinde çalışanlar, telefonlarına dokunmadan telefonlarına gelen mesajları görebilecek veya aramaları yanıtlayabilecek. Dell de gelen arama ve mesajların bilgisayarda gösterilebilmesini sağlayan benzer bir konsepti daha önce denemişti.

Microsoft Your Phone uygulamasını bu hafta içinde Windows Insiders programının üyeleriyle test etmeye başlayacak. Bu test sırasında gelecek geri bildirimler, uygulamanın nihai versiyonunun şekillendirilmesinde kullanılacak. Your Phone’un hâli hazırda “Redstone 5” ismiyle test edilen sıradaki büyük Windows 10 güncellemesiyle kullanıcılara sunulması bekleniyor. Redstone 5’in yayınlanması için sonbahar ayları işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER