Teknoloji

Microsoft Surface serisi için orta segment bir dizüstü bilgisayar hazırlıyor

Surface Laptop 2 görsel açıdan belirgin bir değişim geçirmeyecek

Takvimlerin eylül ayını göstermesiyle birlikte teknoloji dünyası da hareketlenmiş durumda. Apple’ın gelecek hafta düzenleyeceği etkinliğin duyurusunu yapmasının ardından gözler, sonbaharda etkinlik yapma geleneği olan diğer şirketlere çevrildi. Bu şirketlerden birisi de, sonbaharda Surface serisi için özel bir etkinlik düzenleyen Microsoft.

İddialara göre, yazılım devi önümüzdeki ay düzenleyeceği etkinlikte Surface serisine orta segmentte konumlanan bir dizüstü bilgisayar ekleyecek. Bu bilgisayarın 12.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı ve baz modelinde 10. nesil Intel Core i5 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının bulunacağı belirtiliyor.

Bu yapılandırma seçeneğinin fiyatının 500 ila 600 dolar arasında olacağı ve Microsoft’un da Surface Go 2 ile Surface Pro 7 arasındaki boşluğu doldurabileceği söyleniyor. Bu model, baz versiyonu 999 dolardan satılan Surface Laptop 3‘ten de daha ucuz olacak gibi görünüyor.

Microsoft, bu etkinlikte Surface serisi için başka ürün ve aksesuarlar da duyurabilir. Geçtiğimiz yıl 2 Ekim’de Surface etkinliği düzenleyen şirketin bu yıl da benzer bir tarih seçmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER