Teknoloji

Microsoft Surface Laptop 3 15 inç ekran ve AMD işlemciyle geliyor

surface laptop 3

13.5 inçlik ekrana sahip Microsoft Surface Laptop fiyat, performans, taşınabilirlik ve tasarım dengesini tutturmasıyla 2017’nin en iyi dizüstü bilgisayarlarından biri olmuştu. Yazılım devi, 2018’de bu formülü pek fazla değiştirmeyerek Surface Laptop 2‘yi tanıtmıştı. Microsoft beğenilen serinin yolculuğunu Surface Laptop 3 ile sürdürüyor.

Surface Laptop 3’ün seleflerine kıyasla bazı belirgin farklılıklarının olduğunu en baştan söylemek gerekiyor. Bu farklılıklar arasında ilk sırayı USB-C girişinin varlığı alıyor. USB-C’nin tercih edilmesi sayesinde kullanıcıların dizüstü bilgisayara farklı aksesuarlar bağlaması için hızlı seçenekleri artarken, şarj konusunda da Microsoft’un kendi konvektörü dışında bir yolu tercih etmesi mümkün oluyor.

Microsoft, Surface serisiyle özdeşleşen 3:2 görüntü oranından yine vazgeçmiyor. Ancak kullanıcıların önüne 13.5 inçin yanında bir de 15 inç ekran seçeneği koyuluyor. Daha önce Microsoft’tan 15 inçlik bir dizüstü bilgisayar almak isteyenlerin önünde Surface Book dışında bir seçenek bulunmuyordu.

Surface Laptop 3’ün 13.5 inçlik versiyonunda dört çekirdekli, 10. nesil Intel Core işlemci bulunuyor. Microsoft’un iddiasına göre; bu işlemci sayesinde Surface Laptop 3’ün hızı, Surface Laptop 2’nin hızını ikiye katlıyor. Şirket, yeni bilgisayarının MacBook Air’e kıyasla ise üç kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor.

surface laptop 315 inçlik versiyonda ise Microsoft’un işlemci tercihini AMD’den yana kullandığı görülüyor. “Yarı özel yapım” şeklinde tanımlanabilecek “Ryzen Surface Edition”, Microsoft tarafından “her sınıftan dizüstü bilgisayar için en hızlı işlemci” olarak niteleniyor. Yazılım devi, bu işlemcinin standart bir Ryzen yongasına kıyasla ekstra bir entegre grafik enerjisinin bulunduğunu belirtiyor.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre Surface Laptop 3’ün ekranı tek bir parmakla kaldırılabilecek ve ekran kaldırılır kaldırılmaz bilgisayar açılmış olacak. Ekranın etrafında hoparlör ızgarasının veya kauçuk tamponların bulunmamasına da dikkat çeken Microsoft, bunu titiz tasarımının bir kanıtı olarak gösteriyor.

Surface Laptop serisinin geleneksel olarak en çarpıcı yönlerinden biri olan Alacantra kumaş kaplı klavye, artık tüm modellerde standart olarak sunulmayacak. Microsoft yeni dizüstü bilgisayarının en az bir versiyonunda alüminyum kaplı klavyeyi standart seçenek olarak kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Microsoft Surface Laptop 3 için tüm gün pil ömrü vadediyor

İzleme dörtgeninin Surface Laptop 2’ye kıyasla yüzde 20 oranında büyümesi de dikkat çeken bir diğer nokta olurken, Microsoft ince kasasına rağmen Surface Laptop 3’ün sabit diskinin de çıkarılabildiğinin altını çiziyor.

Surface Laptop 3 için tüm gün pil ömrü vadeden Microsoft, özel Surface Connector’ın kullanılması durumunda 1 saatten kısa süre içinde pilin doluluk oranının yüzde 80’i bulacağını belirtti.

Surface Laptop 3 için ön sipariş süreci bugün itibarıyla başladı. 13.5 inç ekranlı model 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. 15 inçlik modelin başlangıç fiyatıysa 1199 dolar. Surface Laptop 3 alanlar cihazlarıyla 22 Ekim itibarıyla buluşabilecek.

İLGİLİ HABERLER