Teknoloji

Microsoft Surface Duo artık güncelleme almayacak

microsoft Surface Duo android 11

Microsoft Surface Duo, 2020’nin eylül ayında satışa sunulmuştu. Çıkışının üstünden üç yıl geçen akıllı telefon, artık yazılım güncellemesi almayacak. Telefon için Android güncellemelerinin yanı sıra güvenlik yaması da dağıtılmayacak.

Kutusundan Android 10 ile çıkan Surface Duo için üç yıl boyunca Android güncellemesi ve güvenlik yaması sözü verilmişti. 2022’nin ocak ayında Android 11 ile güncellenen telefon, aynı yılın ekim ayında Android 12L ile güncellenmişti. Android 12L’nin ardından telefon güncelleme almamıştı. 1399 dolar karşılığında satılan bir telefonun sadece iki güncelleme almasının hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir.

Surface Duo 2 ise 2021’in ekim ayında satışa sunulmuş ve kutusundan Android 11 ile çıkmıştı. Microsoft bu telefon için de üç yıl boyunca yazılım güncellemesi ve güvenlik yaması sözü vermişti. Geçtiğimiz yılın ekim ayında Android 12L ile güncellenen telefonun desteği 21 Ekim 2024 itibarıyla sonlandırılacak.

Microsoft Surface Duo 2 başka güncelleme alacak mı?

Microsoft Surface Duo 2 için başka bir güncellemenin çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Android 14’ün çıkışının yaklaştığı şu günlerde Android 13 güncellemesini bile almayan Surface Duo 2 için yeni bir güncelleme gelmesi pek muhtemel görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER