Teknoloji

Microsoft ilk Surface Duo için yakında Android 11 güncellemesini dağıtacak

Surface Duo fiyatı, çıkış tarihi ve teknik özellikleri netlik kazandı

Microsoft, bu hafta Android 11 ile birlikte gelecek yeni bir Surface Duo 2 modelini duyurdu. Şirket daha sonra verdiği bilgide, bu yıl içinde birinci nesil cihazlar için işletim sistemi güncellemesi yayınlayacağını taahhüt etti.

Bir Microsoft temsilcisi The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Surface Duo’ya güncellemeler sağlama konusunda kararlıyız ve Android 11’i bu yılın sonundan önce mevcut müşterilere getirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Şirket henüz kesin bir çıkış tarihi vermedi, ancak zaten Surface Duo’da Android 11 güncellemesi için şimdiye kadar hiçbir şekilde tarih bilgisi paylaşılmamıştı. Daha önce çıkan haberler, güncellemenin yaz aylarında geleceğini öne sürüyordu. Ancak artık sonbahar geldi ve Microsoft’un Surface etkinliğinde de geçen yıl çıkan birinci nesil cihazlarla ilgili güncellemeden söz edilmemişti.

Surface Duo’da Android 11 güncellemesinin neler getireceğini henüz tam olarak bilmiyoruz. Android 11, Duo gibi çift ekranlı cihazlar için işletim sistemi seviyesinde desteğe sahiptir, bu nedenle cihazdaki bazı yazılım deneyimlerini iyileştirmesi beklenebilir. Surface Duo 2’yu kısa bir süre için deneyimleyen The Verge,  Android 11’in Microsoft’un çoklu görev sistemine bir revizyondan ziyade küçük değişiklikler getirdiğini söylüyor. Surface Duo 2 şimdi varsayılan olarak sağdaki ekranın birincil olduğunu belirtiyor, ancak aynı değişikliğin orijinal Surface Duo’ya gelip gelmeyeceği belli değil.

Microsoft, Surface Duo için daha önce bir dizi güncelleme göndermiş olsa da, bu cihaz hatalar içeren bir cihaz olarak kalmayı sürdürdü. Surface Duo kullanıcıları, çoklu görev ve hareketlerle ilgili düzenli olarak meydana gelen sorunlardan, kitap modu sırasında ekranın kapanmasından ve parmak izi okuyucusunu kullanırken yaşanan kilitlenmelerden şikayet ettiler.

Android 11 güncellemesi, Google’ın Android 12’ye geçtiği bir zamanda gelecek. Android 12’nin yakın zamanda Pixel cihazlarda piyasaya çıkmasını bekliyoruz ve Surface Duo ve Surface Duo 2’nin bu daha yeni sürüme ne zaman güncelleneceği belli değil. Microsoft, Surface Duo için daha önce üç yıllık işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri taahhüt etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER