Teknoloji

Microsoft Surface Duo 3 gerçekten katlanabilir bir ekranla gelebilir

surface duo 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Surface Duo ve Surface Duo 2‘de akıllı telefon pazarını yanlış okuduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çift ekranlı bu iki cihaz aslında katlanabilir telefonlar olsa da, Microsoft’un donanımsal tercihleri nedeniyle ilgi görmemişti. Görünen o ki, Microsoft Surface Duo 3 ile şansını bir kez daha, ancak farklı bir şekilde deneyecek.

Microsoft’un yeni Surface Duo’da katlanabilir bir iç ekrana ve düz bir dış ekrana yer vereceği söyleniyor. Telefonun tasarımı itibarıyla Vivo X Fold ve Honor Magic Vs gibi telefonlara benzeyeceği belirtiliyor. Yeni Surface Duo’nun deney ve prototip çalışmalarının ise bir yıldır devam ettiği söyleniyor.

Microsoft’un normal şartlar altında yeni Surface Duo’yu bu yılın sonunda tanıtmayı planladığı belirtiliyor. Şirketin yeni Surface Duo’da ekranları büyütme ve kablosuz şarj desteği gibi değişiklikler sunmaya hazırlandığı söyleniyor. Ancak daha sonrasında plan değişikliğine gidildiği ve telefonun “gerçek bir katlanabilir cihaz” olarak sunulmasının seçildiği konuşuluyor.

Yeni Surface Duo 3 ne zaman tanıtılacak?

Tasarım planlarının değişmesinin ardından yeni Surface Duo’nun ne zaman resmiyet kazanacağı belirsizliğini koruyor. Teknik özellikler konusunda herhangi bir detayın sızmaması da telefonun çıkışına uzun bir süre olduğunu gösteriyor.

Microsoft’un Surface Duo 3’ü Android işletim sistemli diğer katlanabilir telefonlardan ayrıştırmayı hedeflediği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketin Android telefonlar ve Windows PC’ler arasında bir ekosistem deneyimi sunmayı hedeflediği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER