Teknoloji

Microsoft’un Pinterest’i satın almaya çalıştığı ortaya çıktı

microsoft pinterest türkiye

Microsoft’un bünyesinde “profesyonellerin sosyal ağı” olarak tanımlanabilecek LinkedIn bulunuyor. Ancak yazılım devinin sosyal ağlarla ilgisi bunun biraz daha ötesinde gibi görünüyor. The Financial Times’ın haberine göre, Microsoft bir süre önce Pinterest için nabız yoklamış.

Haberde görüşmelerin kısa süre önce gerçekleştirildiği, ancak hâlihazırda durduğu ifade edildi. Eğer bu satış gerçekleşmiş olsaydı, Microsoft’un şimdiye kadarki en büyük satın alması olacaktı. Pinterest’e hâlihazırda 51 milyar dolar değer biçiliyor.

Microsoft’un Pinterest’le ilgilenmesinin temel nedeni ise şirketin bulut alanındaki açılımı gibi görünüyor. Yazılım devi, büyük çevrimiçi servisleri Azure platformunu kullanmaları için ikna etmeye çalışıyor. Söz konusu pazarı hâlihazırda Amazon’un Amazon Web Servisleri platformu domine ediyor. Pinterest gibi bir platformun varlığının Amazon’a yeni kullanıcılar kazandırabileceği düşünülüyor.

Microsoft benzer bir yaklaşımla TikTok’u satın almak için de girişimde bulunmuştu. Eğer bu anlaşma gerçekleşseydi, TikTok Microsoft’a geniş bir veri setine erişmiş olacaktı. Microsoft’un diğer servislerine de fayda sağlayacak olan TikTok’un Azure için de bir reklam aracı işlevi görmesi bekleniyordu.

Microsoft, Pinterest için şimdilik bir anlaşmaya varmış değil. Ancak şirket Satya Nadella döneminde dikkat çekici başka satın almalara imza atmıştı. Yazılım devi LinkedIn için 26.2 milyar dolar ödemişti. GitHub ve Bethesda da 7.5 milyar dolar karşılığında Microsoft’a katılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER