EğlenceTeknoloji

Microsoft Bethesda, id Software ve Arkane Studios’u satın alıyor

microsoft bethesda

Microsoft, yeni nesil konsolların gündemin ortasında yer aldığı şu günlerde oyun dünyasında yılın en büyük bombalarından birini patlattı. Yazılım devi, pek çok yüksek profilli oyun stüdyosunu çatısı altında barındıran ZeniMax Media’yı satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Microsoft ZeniMax ile birlikte aralarında Bethesda, id Software ve Arkane Studios’un da bulunduğu çok sayıda stüdyonun sahibi olmuş olacak. Bu da Doom, Quake, Fallout ve The Elder Scrolls gibi popüler oyunların Microsoft şemsiyesi altına gireceği anlamına geliyor.

Microsoft, ZeniMax için tamamı nakit olmak üzere 7.5 milyar dolar ödeyecek. Satış sürecinin önümüzdeki yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. 2016 yılında 2.5 milyar dolar değer biçilen ZeniMax’in satılabileceğine dair haberler çok uzun süredir gündemdeydi. Reddit’teki bir paylaşıma göre, Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Sony de ZeniMax ile ilgileniyordu.

Xbox’ın şefi Phil Spencer, Microsoft’la ZeniMax arasındaki ilişkin uzun süredir oldukça yakın olduğuna dikkat çekti. Spencer, iki taraf arasındaki anlaşma doğrultusunda önümüzdeki dönemde birkaç Bethesda oyununun da Xbox Game Pass’e ekleneceğini belirtti. Bu oyunlar hem PC hem de konsol üzerinde oynanabilecek.

Microsoft bu anlaşmayla Bethesda ve başka prestijli stüdyoların sahibi olurken, bazı özel PlayStation oyunlarını da bünyesine katmış oldu. Tango Gameworks tarafından hazırlanan Ghostwire ve Arkane imzalı Deathloop, PlayStation 5’in özel oyun katalogunun parçaları arasında bulunuyor. Söz konusu oyunların Xbox’a gelme ihtimali konusunda ise daha önce bir bilgi verilmese de, yakında işlerin değişeceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER