EğlenceTeknoloji

Microsoft Bethesda’yı satın alma sürecini tamamladı

microsoft bethesda xbox game pass

ABD ve Avrupa Birliği’nden gelen onayların ardından Microsoft, Bethesda Softworks’ün çatı şirketi olan ZeniMax Media’yı satın alma sürecini tamamladı. Taraflar, geçtiğimiz eylül ayında 7.5 milyar dolar karşılığında anlaşmıştı.

Söz konusu anlaşmayla Xbox portföyüne aralarında id Software, Arkane ve Bethesda Game Studios’un da bulunduğu sekiz stüdyo katıldı. Bu stüdyoların hazırladığı oyunlardan hangilerinin PC ve Xbox’a özel olacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak bazı oyunların PlayStation veya Switch’e gelmeyeceği kesin gibi görünüyor.

Xbox şefi Phil Spencer, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bethesda’nın kreatif ekiplerinin katılmasıyla birlikte oyuncular Xbox konsollarda, PC’de ve Game Pass’te Bethesda’nın yeni oyunlarını en iyi şekilde deneyimleyebileceklerinden emin olabilirler. Bunlar arasında Xbox ve PC’ye özgü bazı yeni oyunlar da olacak.”

Microsoft ve Bethesda arasındaki anlaşma süreci tamamlanırken, Bethesda’nın Sony ile yaptığı anlaşmaların koşullarını yerine getireceği de doğrulandı. Deathloop ve GhostWire: Tokyo bir süre için sadece PlayStation 5’e özgü olacak. Microsoft’un gelecek planlarıyla ilgili olarak bu hafta içinde daha detaylı şekilde bilgi vermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER