Manşetler

Microsoft LinkedIn’i 26.2 milyar dolar karşılığında satın alıyor

microsoft linkedin

microsoft linkedinMicrosoft LinkedIn’i 26.2 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurdu. Yazılım devi, kurumsal sosyal ağ için yapacağı tüm ödemeyi nakit olarak gerçekleştirecek ve her bir LinkedIn hissesine 196 dolar değer biçecek. LinkedIn’in kendi markasını ve bağımsızlığını koruyacağını belirten Microsoft, mevcut LinkedIn CEO’su Jeff Weiner’in doğrudan CEO Satya Nadella’ya bağlı olarak çalışacağını açıkladı.

LinkedIn ekibinin tüm dünyadaki profesyonel çalışanları birbirlerine bağlayarak kurumsal hayat için mükemmel bir şey yaptığını söyleyen Satya Nadella, birlikte hem LinkedIn’i hem de Office 365 ve Dynamics’i büyütebileceklerini ve gezegendeki her çalışana ve kuruma aradıklarını sunabileceklerini belirtti.

Microsoft LinkedIn’i satın alma sürecini 2016 sona ermeden tamamlamayı planlıyor. Anlaşma her iki şirketin yönetim kurulu tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek.

İki yılı aşkın bir süredir Microsoft CEO’luğunu yürüten Satya Nadella, LinkedIn ile ilk büyük satın alma hamlesini gerçekleştirmiş oldu. Yazılım devi, LinkedIn’i satın alarak “Dünyanın bir numaralı profesyonel bulutu” ve “Dünyanın bir numaralı profesyonel ağı” sıfatlarının buluşturmasının üstüne vurgu yapıyor.

Söz konusu anlaşmanın Microsoft açısından hem ekonomik anlamda hem de LinkedIn’in getireceği katma değer bakımından önemli olduğu söylenebilir. Küresel çapta 433 milyon üyesi bulunan LinkedIn’in kullanıcılarının önemli bir kısmı premium hizmetlerden faydalanmak adına şirkete para ödüyor.

Microsoft LinkedIn’den tam anlamıyla ne için faydalanacağı konusunda bilgi vermese de, şirketin sosyal medya pazarında varlığını kuvvetlendirme konusunda LinkedIn’den büyük fayda göreceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER