Teknoloji

Microsoft LinkedIn’in Çin’deki faaliyetlerine son veriyor

linkedin hikaye çin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LinkedIn, yakında Çin pazarındaki faaliyetlerine son vereceğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Çin’de faaliyet göstermenin giderek zorlaştığı ve ülkedeki uyumluluk gereksinimlerinin her geçen gün zorlaştığı belirtildi.

LinkedIn’in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Çin’deki üyelerimize iş bulmalarında yardım etme ve ekonomik fırsatlar sunma konusunda başarılı olduk. Ancak paylaşımın ve bilgilendirmenin sosyal unsurlarında aynı başarı seviyesine ulaşamadık.

Açıklamada şirketin Çin pazarını tamamen terk etmeyeyeceği de belirtildi. Şirket, Çin için InJobs adını taşıyan bir platform hazırlıyor. Bu platformda sadece iş ilanları bulunacak. Sosyal bir akış ya da paylaşımlara yer verilmeyecek.

LinkedIn 2014’te Çin’de faaliyete geçtiğinde devletin kısıtlamalarına uymayı ve bazı içerikleri engellemeyi kabul etmişti. Buna rağmen, içinde bulunduğumuz yıl itibarıyla tarafların ilişkisinde bazı sorunlar ortaya çıktı. LinkedIn mart ayında devletin kurallarıyla uyumluluğunu sağlamak için bir süreliğine Çin’den yeni üye kabul etmedi. Bundan iki ay sonra ise Çin, aralarında LinkedIn’in de bulunduğu 105 uygulamanın veri toplama yasalarını ihlâl ettiğini öne sürdü.

Microsoft’un sahibi olduğu LinkedIn, Çin pazarında faaliyet gösteren son ABD merkezli sosyal ağ idi. Çin son olarak geçtiğimiz aylarda Signal ve Clubhouse’u engellemişti. Facebook ve Twitter’ın 2009’dan bu yana yasaklı olduğu ülkede Instagram da 2014’ten bu yana resmi olarak faaliyet gösteremiyor.

İLGİLİ HABERLER