Teknoloji

Microsoft LinkedIn anlaşmasının AB tarafından onaylanması için taviz vermeye hazır

Microsoft mistral

microsoft linkedinMicrosoft, geçtiğimiz haziran ayında LinkedIn’i 26.2 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıklamıştı. Söz konusu anlaşma halen Avrupa Birliği’nden onay bekliyor. Yazılım devinin bu onay sürecini hızlandırmak adına çeşitli tavizler vermeye hazır olduğu söyleniyor.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Microsoft AB’ye rakiplerine de Outlook eklentilerine erişmesine izin vermeyi önerdi. Bu eklentiler sayesinde LinkedIn dışındaki sosyal ağlardaki profiller de görüntülenebiliyor. Microsoft’un Dell ve HP gibi bazı PC üreticilerine bazı bilgisayarların masaüstünde bulunan LinkedIn kısayolunu kaldırma izni vereceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Microsoft, bundan yaklaşık 7 yıl önce Outlook için ayrı bir sosyal bağlantı eklentisi geliştirmişti. Bu eklenti sayesinde Facebook, LinkedIn ve Windows Live kişilerinin Outlook’a entegre edilmesi mümkün hâle gelmişti. Outlook’un son sürümlerine de yerleştirilen bu sosyal bağlantı aracı, LinkedIn verilerini entegre etmenin en pratik yolları arasında yer alıyor. Microsoft LinkedIn anlaşmasını tekel koşulları çerçevesinde inceleyen Avrupa Birliği, söz konusu veriler üzerinde hassasiyetle duruyor.

Microsoft LinkedIn anlaşması Salesforce’un tehdidi altında

Salesforce da LinkedIn’i satın almaya çalışmış, ancak başarılı olamamıştı. Bu yenilgiyi pek de hazmedememiş gibi görünen şirketin Microsoft LinkedIn anlaşmasını baltalamak için yoğun bir çaba sarfediyor. Salesforce, LinkedIn’i satın alabilseydi verileri kendi servisleri içinde uygun biçimde kullanacağını ve aynı zamanda verileri başka şirketlere de lisanslayacağını savunuyor. Şirket, Microsoft’un ise bunu devlet müdahalesi olmadan yapmayacağını iddia ediyor. Microsoft’un verdiği tavizler, veri ve üst veriyle ilgili endişeleri giderecek gibi görünmüyor. Bu konuda son sözü Avrupa Birliği yetkilileri söyleyecek.

İLGİLİ HABERLER