Teknoloji

Microsoft LinkedIn’i Outlook ve diğer Office uygulamalarına ekliyor

microsoft linkedin office

Microsoft LinkedIn’i Office uygulamalarına daha derin biçimde entegre etmenin planlarını yapıyor.

Geçen yıl Word‘de bazı LinkedIn entegrasyonları görmüştük. Şimdiyse Outlook, takvim kayıtları ve doküman paylaşımı için kişilerin bilgilerini içerecek biçimde güncelleniyor.

Çok yakında Outlook kullanıcıları Word, Excel ve PowerPoint‘te LinkedIn kişileriyle dokümanlarda ortaklaşa çalışabilecekler. Böylelikle LinkedIn üzerinde arkadaşlarla veya meslektaşlarla dokümanları paylaşmak biraz daha kolaylaşacak.

Entegrasyon kurumsal işletme rehberlerine de yayılacak, bir dizin LinkedIn ile bağlanacak. Böylelikle e-posta iletileri ve takvim davetleri için kişiler Outlook’ta görünecek. Bu tarz bilgilerin bir kısmı daha önce Outlook Social Connector için çıkarılmış bir LinkedIn eklentisiyle sunuluyordu. Ancak bu entegrasyon ile LinkedIn doğrudan Outlook‘un içinden kullanılabilecek.

Microsoft iki yılı aşkın zaman önce LinkedIn’i 26 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Şirketin iş odaklı sosyal ağı yavaş yavaş ürünlerine entegre ettiğini görüyoruz.

Her şeye rağmen, LinkedIn Microsoft içinde bağımsız bir şirket gibi işletilmeye devam ediliyor. Geride kalan son çeyrekte şirket 1.4 milyar dolar gelir elde etti. Böylelikle yıldan yıla yüzde 37’lik artış kaydedildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER