Teknoloji

Microsoft OneDrive’ın yeni tasarımını kullanıcılarla buluşturuyor

microsoft onedrive

Microsoft OneDrive bulut depolama servisinin yeni tasarımının dağıtımına başladı. Yazılım devi, OneDrive’ın Fluent tasarım diliyle hazırlanan yeni görünümü için ilk duyuruyu geçtiğimiz yıl yapmıştı. Yeni tasarım, ay sonuna kadar tüm bireysel OneDrive kullanıcılarına ulaştırılacak.

Microsoft’ta ürün müdürü olarak görev yapan Miceile Barrett, yeni tasarımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Dosyalarınıza hızlı bir şekilde ulaşmanıza ve içeriğinizi çeşitli şekillerde düzenli tutmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış hem görsel hem de işlevsel bir yükseltmedir. Geliştirilmiş görsel tasarım, dağınıklığı ve dikkat dağıtıcı unsurları azaltarak önemli olana, yani içeriğinize odaklanmanıza olanak tanır.”

OneDrive’ın yeni görsel arayüzü, Windows 11’e daha yakından uyuyor ve Microsoft’un çeşitli Office uygulamalarında yapılan değişikliklere daha yakın. Ana arayüz basitleştirilmiş ve modernleştirilmiş olsa da, düzenli olarak belge paylaşılan aile üyeleri veya arkadaşların yüzlerine bakarak dosya ve belgelerin bulunabildiği yeni kişi görünümü de yenilenen arayüzün getirdikleri arasında yer alıyor.

Yazılım devi güncellenen OneDrive arayüzüne yeni dosya filtreleri de ekledi. Böylece arayüz Word, Excel, PowerPoint veya PDF dosyalarına göre filtrelenebiliyor. ‘Yeni ekle’ düğmesi artık hem dosya yükleme hem de Office uygulamalarını kullanarak yeni belge oluşturma seçeneklerini içeriyor. Bu, dosya yüklemeleri ve yeni klasörler/belgeler için OneDrive’da bulunan iki ayrı düğmeden çok daha iyidir.

Microsoft OneDrive için dosya filtreleri de geliyor

Yazılım devi ayrıca bu güncellenmiş OneDrive kullanıcı arayüzüne yeni dosya filtreleri ekledi; böylece arayüzü Word, Excel, PowerPoint veya PDF dosyalarına göre filtreleyebilirsiniz. “Yeni ekle” düğmesi artık hem dosya yükleme hem de Office uygulamalarını kullanarak yeni belge oluşturma seçeneklerini içeriyor. Bunun dosya yüklemeleri ve yeni klasörler/belgeler için OneDrive’da bulunan iki ayrı düğmeden çok daha iyi olduğu söylenebilir.

Microsoft OneDrive için özellikle kurumsal kullanıcı tarafında başka yenilikler de planlıyor. Yazılım devi çevrimdışı desteği ve daha hızlı yükleme süreleri gibi yenilikler sunmaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER