Teknoloji

Microsoft OneDrive’ı yeniledi: Yepyeni bir tasarım ve Copilot entegrasyonu var

microsoft onedrive

Microsoft, bulut depolama hizmeti OneDrive’ın üçüncü neslini duyurdu. Şirketin yapay zekâ (AI) destekli Copilot sistemi, Fluent tasarım yenilemesi ve işletmelerin bulut belgelerini paylaşma ve kullanma şeklinde büyük iyileştirmeler geliyor.

Microsoft, OneDrive web uygulamasının ana ekranını yeni Fluent tasarımı ile yeniden düzenliyor. Bu tasarım, Windows 11 arayüzü ile daha uyumlu bir hâle getirilirken, Office uygulamalarındaki son değişikliklerle ve en son Dosya Gezgini tasarım güncellemeleri ile de uyumlu. Artık AI destekli dosya önerileri “Sizin için” bölümünde en üstte bulunacak, Dosya Gezgini’ne benzeyen bir yapı ile önemli dosyalar hızlıca burada görüntülenecek. İster OneDrive, ister Teams, ister başka yerlerde olsun, iş gününüz için önemli olan dosyalar burada hemen gösterilecek.

microsoft onedrive

OneDrive’da paylaşılan görünüm ve izin yönetimi

Güncellenen web görünümü, şimdi Teams üzerinden, e-postalar aracılığıyla ve Office belgelerinin diğer paylaşım yöntemleri ile paylaşılan tüm dosyaları içeren yenilenmiş bir paylaşılan görünümü de içeriyor. Ana paylaşım kullanıcı arayüzü de iyileştirildi ve dosyalara izin verme işlemi de daha akıcı hale getirildi.

Çalışma arkadaşlarınızla bir dizi dosya üzerinde çalışıyorsanız, işte yeni bir insanlar görünümü sizin için çok daha kolaylaştırıcı olacak. Sadece yüzlerini veya isimlerini bularak çalışma arkadaşlarınızla üzerinde çalıştığınız dosyalara odaklanabilirsiniz. Bu görünümü isme göre filtreleyebilir veya yakın çalıştığınız kişileri üstte sabitleyebilirsiniz. Ayrıca klasörlerinizin renklerini de seçebilir ve iş arkadaşlarınızla paylaştığınızda, onlar da renk seçimini görebilirler.

microsoft onedrive

OneDrive, artık favori dosyaların Windows 11, OneDrive web üzerinde ve diğer yerlerde dolaşmasına olanak tanıyan bir özellik sunuyor. Eğer Windows 11’in Dosya Gezgini’nde bir OneDrive klasörünü favorilerinize eklerseniz, bu klasörü OneDrive web üzerindeki favoriler listesinde bulabilirsiniz.

Ayrıca, OneDrive arama deneyimi, resimlerinizde arkadaşlarınızı ve ailenizi bulmayı kolaylaştıracak AI özellikleri ile de yeniden tasarlandı. Bu özellikler, bu ay sınırlı bir ön izleme ile tüketicilerle test ediliyor ve 2024 başlarında genel bir ön izleme planlanıyor.

OneDrive’da dosya oluşturma ve çevrimdışı mod Ddsteği

OneDrive, dosya oluşturma konusunda da iyileştirmeler yapıyor. Gelecek yaz bir “yeni ekle” butonu sunacak ve sunumlar ve diğer belgeler için şablon önerileri listesi sunacak. Bunların üzerine gelerek önizleme yapabilir veya boş bir belgeden başlayabilirsiniz.

Microsoft, OneDrive’ı daha hızlı kullanım olanağı sağlayacak şekilde güncelliyor, çevrimdışı desteği geliştiriyor. Microsoft’a göre OneDrive web, iki kat daha hızlı başlatılıyor, anında sıralama, geliştirilmiş kaydırma ve geliştirilmiş çevrimdışı destek sunuyor. Yakında OneDrive’ı tarayıcıda, internet bağlantısı olmadan başlatabileceksiniz. Dosyaları Talep Üzerine özelliği de tarayıcı sürümüne geliyor, böylece dosyaları çevrimdışı olarak kullanılabilir olarak işaretleyebilirsiniz. Hem çevrimdışı modu hem de Dosyaları Talep Üzerine özellikleri, daha önce ana OneDrive masaüstü uygulamasına sınırlı olan harika özellikler, 2024 başlarında geliyor.

microsoft onedrive

Birçok OneDrive iş kullanıcısı, OneDrive web üzerinden herhangi bir belgeyi yerel masaüstü uygulamalarında açabilme özelliği istiyordu. Microsoft, bu özelliği aralık ayında ekliyor ve CAD dosyaları veya PDF’ler gibi şeyleri açabilme yeteneği sunuyor. Microsoft, tüm fotoğraf ve video varlıklarını tek bir yerde içeren yeni bir medya görünümünü de ekliyor.

Bu yeni OneDrive deneyimi, yakında Microsoft Teams’in dosyalar bölümünde ve Outlook’un dosya gezinme bölümünde de kullanılabilir olacak. Microsoft, yeni OneDrive in Outlook görünümünün Aralık ayında kullanılabilir olmasını bekliyor.

Copilot AI sistemi entegrasyonu

microsoft onedrive

Microsoft, aralık ayında tüm Microsoft 365 Copilot lisansı olanlar için Copilot AI sistemini OneDrive’a entegre etmeyi planlıyor. Copilot, çalıştığınız belgeler için günlük bir dosya özeti sunacak, dosyalardaki önemli değişikliklerin bir listesini ve yeni yorumlara yönelik özet bir bakışı içerecek. Microsoft, bu özetleri bağlam ve alaka düzeyine göre zeki bir şekilde organize edeceğini belirtiyor. OneDrive’ın çoğu arayüz değişikliğini bugünden itibaren onedrive.com üzerinden deneyebilir ve 2024 başlarında daha fazlası gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER