Teknoloji

Microsoft OneDrive web uygulamasını çevrimdışı mod ile güçlendiriyor

microsoft onedrive

Microsoft OneDrive için geliştirdiği çevrimdışı modunu hem işletme hem de eğitim kullanıcıları için web uygulamasına getiriyor. OneDrive’da bir süredir yenileme çalışmalarını sürdüren şirket, bulut depolama servisinin arayüzünü de elden geçirmişti.

Yeni OneDrive çevrimdışı modu, servisin web uygulamasında kullanıcıların çevrimdışı olarak işaretlenmiş dosyaları açmasına ve favori dosyalara ve OneDrive’ın ana bölümüne internet bağlantısı olmadan gitmesine olanak tanıyacak. Kullanıcılar dosyaları yeniden adlandırma, sıralama, taşıma ve kopyalama imkanını sağlayacak. İnternet bağlantısı yeniden sağlandığında da bütün bunların senkronizasyonu tammalanacak.

Çevrimdışı modda internet bağlantısı olduğunda bile performans iyileştirmeleri sunuluyor. Microsoft, web üzerindeki OneDrive’daki veya Teams veya Outlook’taki OneDrive uygulamasındaki dosyaları görüntülerken veya bunlarla etkileşimde bulunurken 3 kata kadar daha hızlı yükleme yapıldığını iddia ediyor.

microsoft onedrive

Microsoft’un baş ürün müdürü Andrey Esipov, yeni OneDrive modunu şu sözlerle değerlendirdi: “Çevrimdışı mod, dosya adı, boyut, yazar, son erişim tarihi vb. gibi belirli dosya bilgilerini depolamak için cihazınızın yerel depolama alanını kullanıyor. Bu, dosyalarınızın meta verilerinin önbelleğini yerel olarak akıllıca depolayan OneDrive Sync uygulaması aracılığıyla mümkün oluyor.”

Microsoft OneDrive çevrimdışı modu ilk etapta tüm kullanıcılara açılmayacak

OneDrive’ın web üzerindeki çevrimdışı modu henüz tüketicilere sunulmayacak ancak Microsoft 365 işletme veya okul hesabı kullananlar yeni özelliği hemen şimdi kurabilecek. Bunun için OneDrive senkronizasyon uygulamasının en yeni Windows veya macOS sürümüne ihtiyaç duyuluyor. Chrome veya Edge aracılığıyla OneDrive’ın web uygulamasına girildiğinde tek seferlik otomatik çevrimdışı mod kurulumu aktif hâle gelecek.”

Microsoft OneDrive için sunulan yeni çevrimdışı mod, OneDrive’da Dosya Gezgini veya Mac’teki Finder aracılığıyla kullanılabilen mevcut İsteğe Bağlı Dosyalar özelliğini de tamamlıyor. Artık tarayıcınızdan İsteğe Bağlı Dosyalar özelliğini kontrol edebilir, böylece dosyaları her zaman bilgisayarınızda bulunacak şekilde seçebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER