Teknoloji

Microsoft Loop, iş birliğine yeni bir boyut getiren uygulama

microsoft loop

Microsoft, Loop adlı yeni iş birliği uygulamasını tüm kullanıcılara açtı. Bu uygulama, Office uygulamalarında ve görev yönetimi ile projelerde yeni bir çalışma yöntemi sunuyor. Microsoft Loop, Notion’a benzer şekilde, görevleri, projeleri ve belgeleri içe aktarıp düzenleyebileceğiniz çalışma alanları ve sayfalar sunmaktadır. Loop’un farklılaştığı nokta ise, herhangi bir sayfayı Microsoft Teams, Outlook, Word ve Whiteboard’ta gerçek zamanlı içerik blokuna dönüştürebilecek paylaşılabilir bileşenler sunmasıdır.

Loop bileşenleri sürekli güncellenir ve paylaşıldığı kişiler tarafından düzenlenebilir. Bu sayede, mesela bir tabloyu iş arkadaşlarınızla birlikte düzenlerken, Loop bileşeni olarak Teams mesajına veya Outlook e-postasına ekleyebilir ve yapılan düzenlemeler, gömüldüğü veya paylaşıldığı her yerde görünebilir.

Microsoft Loop, iş birliği ve ortak yaratımı hedefleyerek tasarlandı. Ana arayüz, Adobe, Figma, Amazon ve diğer pek çok işletmenin kullandığı çalışma alanı uygulaması Notion’a çok benziyor. Loop sayfaları, insanların paylaşıp işbirliği yapabileceği boş tuvaller gibidir ve projeye başlamanızı kolaylaştıran başlangıç şablonlarıyla tasarlanmıştır.

Loop, bir çalışma alanı oluşturduğunuzda üzerinde çalıştığınız tüm ilgili Office belgelerini arayarak, projeyi düzenlemeye yardımcı olacak olanları eklemenizi kolaylaştırır. Loop sayfalarında yazarken “/” komutunu kullanarak etiketler, resimler, emojiler, tablolar ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz. “@” kısayoluyla önerilen dosyaları bağlantılandırabilir veya iş arkadaşlarınızı ve arkadaşlarınızı etiketleyebilirsiniz.

Loop önizlemesi, 50 kişiye kadar eş zamanlı çalışma alanı düzenlemesini desteklemektedir. Bu, genellikle 2 ila 12 kişilik ekiplerin bir projede yakından çalışabilmesi için tasarlanmış olup, aynı anda çok fazla kişi düzenleme yaparken arayüzün boğucu olmamasını sağlıyor.

İlginizi çekebilir

Proje ve görev yönetimi özellikleri, Loop’un en etkileyici yönleri olarak sayılabilir. Microsoft, pandemi ve hibrit çalışma ortamının artışı sırasında Loop’u geliştirerek, sanal ekiplerde çalışma eksikliklerini gidermeye yardımcı olacak bir uygulama sunuyor. Bu, iş arkadaşlarınıza takdirlerinizi göstermek veya projelerde önemli bir şeyi vurgulamak için bir emoji kullanarak bir tuval üzerine “nudges” (dürtmeler) bırakma yöntemine yol açmıştır. MSN Messenger’dan hatırlayabileceğiniz “nudges” özelliği, Microsoft Loop’taki dürtmelere oldukça benzer.

Microsoft Loop mobil cihazlara da geliyor

Microsoft ayrıca Loop’u mobil cihazlara da getiriyor. Telefonlar, belge oluşturma açısından her zaman en iyi yol olmasa da, hareket halindeyken durumu kontrol etmek veya bilgisayar başında olmadığınız bir anda önemli bir not düşmek için kullanışlıdır. Mobil Loop uygulaması, fotoğrafları, fikirleri ve daha fazlasını yakalamak için tasarlanmış.

microsoft loop

Loop, Microsoft’un yeni türde bir Office belgesi oluşturma amacıyla yıllar süren çalışmasının sonucudur. Daha önce Fluid olarak bilinen Microsoft’un temel fikri, Office belgelerinde tipik olarak bulunan tabloları, grafikleri ve listeleri her yerde bulunan canlı ve işbirlikçi içerik bloklarına dönüştürüyor.

Microsoft, Loop içinde yeni Microsoft 365 Copilot sistemini de özel olarak test ediyor. AI destekli önerilerle beyin fırtınası veya taslak oluşturabilir ve Microsoft’un Copilot’unu, siz ve iş arkadaşlarınızın hepsi AI sohbet botuna sorular sorabileceğiniz ve yanıtları değiştirebileceğiniz çok oyunculu bir modda kullanabilirsiniz. En önemli kısmı, yanıtların canlı bir tuval olması ve bunları Outlook ve Teams’te paylaşmaya başladığınızda serbestçe düzenleyebilmenizdir.

Notion’un benzer bir AI destekli sistemi bulunmakta ve daha ileri özellikler sunmaktadır. Bu sistemle toplantı notlarını analiz edebilir, özetler oluşturabilir, önemli bilgileri ortaya çıkarabilir ve metni yeniden yazabilir veya oluşturabilirsiniz. Notion ayrıca, web sayfasını içe aktarmanıza izin veren harika bir web kesme özelliğine de sahip.

microsoft loop

Microsoft, Loop’u şimdi halka açık önizlemeye sunarak, işletmelere ve tüketicilere uygulamanın erken sürümüne erişim sağlıyor. Microsoft Hesabınız veya Azure Active Directory hesabınız varsa, web uygulaması üzerinden erişebilirsiniz ve iOS ve Android sürümleri işletmelere bugün ve tüketicilere yakında sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER