Teknoloji

Microsoft Launcher dijital dengeyi daha fazla Android telefonuna getiriyor

microsoft copilot ai

Microsoft Android başlatıcı uygulamasına dijital denge özelliğini ekledi. Google da benzer bir özelliği Android Pie’a eklemişti, ancak Microsoft’un Launcher uygulaması herhangi bir Android kullanıcısına hangi uygulamayı ne kadar süre boyunca kullandıklarını görme fırsatı veriyor.

Ekran süresi, uygulama kullanımı ve telefonun kilidini açtığınız süreler gibi anlamlı bilgileri bu yeni dijital denge özelliği sayesinde görebilirsiniz. Microsoft Launcher Android 4.2 ve üstü sürümle çalışan akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Böylelikle Google’ın Android 9 Pie sürümlü cihazlara sunduğu özellik daha fazla Android kullanıcısıyla buluşmuş oluyor.

Microsoft Launcher’ın 5.1 sürüm numaralı en son versiyonuyla birlikte Yapılacaklar ve Yapışkan Notlar entegrasyonu da geliyor. Böylelikle görevlerinizi ve notlarınızı bu uygulamalarla eşleştirebilirsiniz. Ayrıca Microsoft, “Hey Cortana” desteğini de Android başlatıcısına getiriyor.

Microsoft son bir yıldır Android uygulama başlatıcısını sıklıkla güncelliyor. Böylelikle Android’i Windows’un mobil versiyonu hâline getirme yolunda önemli bir aşama kaydetti. Bu yılın başlarında da aile odaklı bazı özellikler eklenmiş, aynı zamanda cihazlar arasında uygulamalara veya web sitelerine kaldığınız yerden devam etmenize izin veren Windows 10 Timeline özelliği desteğini de getirmişti.

Microsoft Launcher 5.1 sürümü Google Play Store‘da beta versiyonu olarak dağıtıma çıktı. Birkaç hafta içinde de tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER